ТЕМА 21. Злочини проти основ національної безпеки України

Практичне заняття № 1 – 2 год.

План

1. Завербований іноземною розвідкою Краснов прибув до одного з портів країни і зупинився в будинку Боровського. Побачивши жадібність того до грошей, Краснов натякнув, що прибув з-за кордону нелегально для збирання шпигунських відомостей, і відразу вручив за користування квартирою 200 доларів. Проживаючи на квартирі Боровського, Краснов відвідував кафе, закусочні, де намагався знайомитись з працівниками режимного зазоду. Він увійшов у довіру до Черненка, якому за чаркою “зізнався” в тому, що спекулює валютними цінностями, і дав 10 доларів у борг. У розмові з новим “другом” Черненко виказав таємні дані про оборонний завод, на якому працював.

2. Завербовані іноземною розвідкою автотуристи з Європи Адольф та Херміна Вернери фотографували на території України військові об’єкти, лінії електропередач, шосейні шляхи.

3. До жителя Львова Петренка приїхав у гості родич із США Савченко і запропонував йому збирати дані про промисловий потенціал області, розміщення військових частин та передавати такі дані через особу, яка заходитиме до нього. Петренко погодився, за що отримав 300 доларів. Після від’їзду Савченка Петренко зрозумів небезпечність зробленого ним вчинку, з’явився в органи влади і про все розповів.

4. В Ужгороді в тайниках мікроавтобуса іноземних туристів — подружжя Лоу, що прибули в Україну, — виявлено 80 брошур і кілька тисяч листівок, в яких містилися заклики до вчинення злочинів проти державної влади. При цьому було встановлено, що кілька пачок брошур та листівок Лоу передали громадянину Зіничу для поширення їх серед громадян України. В них ішлося про методи насильницької зміни державної влади.

5. Прибиральниця заводоуправління Ворохтун вирішила помститись директорові заводу Кіріну за те, що той не дав згоди на її роботу за сумісництвом. Вона підпалила заводоуправління, а потім сама взяла участь у гасінні пожежі, діставши при цьому опіки. Вогнем було спричинено велику матеріальну шкоду.

 








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 1411;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.