Координація. П'ятим головним елементом організації є координація

П'ятим головним елементом організації є координація. Координація - це процес узгодження дій різних посад та підрозділів організації.

Потреба в координації.Що більша взаємозалежність між відділами, то більша потреба в координації для ефективної діяльності організації.

Головні форми взаємозалежності:

1. Пряма взаємозалежність - це найнижчий рівень взаємозалежності. Підрозділи, між якими є пряма взаємозалежність, мало взаємодіють. Крамниці одягу The Gap діють із прямою взаємозалежністю. Кожна крамниця має свій поточний бюджет, персонал тощо, однак видатки та надходження з кожного відділу підсумовують разом на корпоративному рівні. Усі ці крамниці взає­мопов'язані так, що успіх або занепад однієї неодмінно відобразиться на іншій, хоча ці організаційні одиниці в цілому постійно не взаємодіють.

2. У послідовній взаємозалежностірезультат діяльності одного підрозділу є початковим для іншого у послідовному порядку. В Nissan, наприклад, один завод виробляє двигуни і відправляє їх на інший завод, де ці двигуни використовують для збирання автомобілів. Однак рівень взає­мозалежності в цьому випадку односторонній.

3. Зворотна взаємозалежність виникає тоді, коли діяльність між підрозділами відбувається в обох напрямах. Ця форма взаємозалежності є найскладнішою.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 552;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.