Будова стартера.

3. Електричні схеми керування стартером.

4. Несправності та ремонт стартерів.

1. Загальні відомості.

Система пуску двигуна складається із стартерної акумуляторної батареї, стартера, комутаційної апаратури і засобів полегшення пуску.

Стартер призначений для обертання колінчастого вала з певною (пусковою) частотою, за якої забезпечуються умови для запалювання й згоряння пального в циліндрах. У бензинових двигунах ця частота становить 40...50 хв-1, а в дизельних — 100...250 хв-1, бо під час повільного обертання стискуване повітря не нагрівається до необхідної температури і пальне, впорснуте в камеру згоряння, не запалюється. Коли вал двигуна прокручується, стартер долає момент опору, що його створюють сили тертя та компресія, а також момент інерції обертових частин двигуна.

На автомобілях, що вивчаються, застосовують стартер з дистанційним управлінням і електромагнітним включенням (мал. 7.1). Привід складається з реле включення, тягового реле з двома обмотками — втягуючої і утримуючої, важеля з вилкою, кільця, пружини, шліцованної втулки і муфти. Втягуюча обмотка включена послідовно обмотці якоря, а утримуюча — паралельно.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 5457;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.