Запуск і настройка редактора формул

Для запуску редактора формул служить команда Вставка > Об'єкт. В діалоговому вікні, що відкрилося, Вставка об'єкту слідує вибрати пункт Microsoft Equation 3.0 — відкриється панель управління Формула. При цьому рядок меню текстового процесора заміщається рядком меню редактора формул.

Слід мати на увазі, що редактор формул Microsoft Equation 3.0 для програми Microsoft Word 2000 є не внутрішнім, а зовнішнім компонентом. Це означає, що, якщо в діалоговому вікні Вставка об'єкту відповідний пункт відсутня, значить, при установці Word 2000 відповідний компонент встановлений не був і його треба доустановити, повторивши установку пакету Microsoft Office 2000.

Перш ніж користуватися редактором формул, слід виконати його настройку. Настройка полягає в призначенні шрифтів для різних елементів, що входять у формули. Вона виконується в діалоговому вікні Стилі, що відкривається командою Стиль > Визначити.Ця настройка є обов'язковою — без неї редактор формул працювати не буде, але виконати її достатньо тільки один раз.

Інші (необов'язкові) настройки редактора формул виконують в діалоговому вікні Інтервал (Формат > Інтервал). Численні засоби настройки, присутні в ньому, призначені для завдання розмірів різних елементів формул.

Панель інструментів редактора формул містить два ряди кнопок. Кнопки нижнього ряду створюють своєрідні шаблони, поля, що містять, для введення символів. Так, наприклад, для введення звичайного дробу слід вибрати відповідний шаблон, що має два поля: чисельник і знаменник. Заповнення цих полів може проводитися як з клавіатури, так і за допомогою елементів управління верхнього рядка. Переходи між полями виконують за допомогою клавіш управління курсором.

Введення і редагування формул завершується натисненням клавіші ESC або закриттям панелі редактора формул. Можна також клацнути лівою кнопкою миші де-небудь в полі документа зовні області введення формули. Введена формула автоматично вставляється в текст як об'єкт. Далі її можна перемістити в будь-яке інше місце документа через буфер обміну (CTRL+X — вирізувати; CTRL+V — вставити).

Для редагування формули безпосередньо в документі достатньо виконати на ній подвійне клацання. При цьому автоматично відкривається вікно редактора формул.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 702;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.