Cтворення формул.

Створення формул здійснюється у кадрі, який з’являється після завантаження редактора формул. У формулу можна вставляти звичайний текст, набираючи його безпосередньо з клавіатури. Якщо необхідно один з спеціальних символів, то його можна вибрати з верхнього рядка панелі інструментів Формула(мал. 2,3).

Щоб ввести елементи, розмір яких визначається подальшим виразом, необхідно використовувати шаблони (мал. 2,4).

Після вибору необхідного знаку з нижнього рядка панелі інструментів Формула в поле набору перенесеться символ разом з декількома обмеженими тонким пунктиром прямокутниками. Це так звані гнізда для введення символів, які відносяться до даного шаблону. Необхідно установити курсор у необхідне гніздо і ввести текст. Шаблон буде автоматично змінювати розмір в залежності від введених у гніздо виразів.

При вкладених шаблонах буває важко зорієнтуватись, у якому гнізді розташований текстовий курсор в даний момент. Допомогти цьому може вигляд текстового курсору: його вертикальний розмір відповідає розміру шаблона, в якому знаходиться курсор, а додаткова лінія підкреслення показує поточне гніздо введення.

Перехід з гнізда в інше гніздо, або вихід з даного шаблона, здійснюється клавішами переміщення курсору. Щоб переміститись з одного гнізда шаблона до іншого, використовується також клавіша Тab.

Якщо буде виділено будь-який вираз, то при викликанні шаблона він буде автоматично перенесений у перше гніздо.

Необхідно звернути увагу на те, що комбінація клавіш, наприклад, Ctrl+K,A означає, що необхідно натиснути Ctrl, не відпускаючи її, натиснути К, а потім, відпустивши обидві клавіші, натиснути А.








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 842;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.