Форматування формул.

Програма редактора формул використовує стилі для оформлення формул. Використання конкретного стиля визначається автоматично по типу формули, яка вводиться. Для зміни оформлення формули, необхідно змінити опис стиля для відповідних символів у формулі або присвоїти їм інший стиль.

Ми можемо:

q назначити виділеному об’єкту інший типовий стиль;

q створити свій стиль і застосувати його до об’єкту;

q змінити опис типового стиля.

Крім того, можна змінити величини прогалин і зміщень, які вставляються програмою при створенні формули (наприклад, прогалина між символом і показником степені).

Також, при набиранні багаторядкового виразу, окремі рядки можна вирівняти ліворуч – праворуч – по центру або, наприклад, по знаку дорівнює.

Для призначення іншого стилю необхідно виділити символи, для яких необхідно змінити оформлення, і призначити їм інший стиль командою меню Стиль.

Для індивідуального оформлення потрібно виділити символи і виконати команду СтильØДругой(мал. 5) з’явиться вікно, в якому можна призначити виділеним елементам інший шрифт. Необхідно звернути увагу на те, що зміна кегля шрифту в даному вікні недоступна. Це пов’язано з тим, що розмір шрифту визначається типом елементів, які вводяться. Інший розмір можна призначити через стиль оформлення розміру (команда РазмерØДругой(мал.6), або ж визначити свої варіанти співвідношення розмірів командою РазмерØОпределить (мал. 7).

Мал. 5.     Мал.6.   Мал. 7. Встановлення кегля формули по замовчуванню.

Примітка. Дане вікно встановлює практично співвідношення між розмірами шрифту для різноманітних типів символів, які використовуються для оформлення формул. При розміщенні курсору у відповідний рядок, в вікні праворуч підсвічується елемент, для якого будуть введені зміни.

Зміна опису типового стилю викликається командою СтильØОпределить(мал. 8) і дозволяє змінити шрифт написання окремих елементів.








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 624;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.