MS Windows. Головне меню. Запуск програм.

1. Пункт Програми. Головне (каскадне) меню операційної системи призначене для запуску програм і керування роботою комп'ютера (див. рис. 2). Його формує користувач і відкриває натисканням на кнопку Пуск.

З пунктом Закінчення роботи ви ознайомлені. Розглянемо інші.

Пункт Програми (Усі програми) призначений для запуску програм, що занесені в його підменю (див. рис. 2). Він також дає уявлення про наявні на комп'ютері програми. Будь-яку програму запускають так: знаходять у списку потрібну назву і клацають

над нею лівою клавішею миші. Символ трикутника праворуч від назви означає, що це не програма, а папка, розкривши яку отримаємо підменю, в якому треба буде зробити вибір. Так утворюється каскад меню. Працюючи з каскадом, потрібно акуратно вести курсор миші в горизонтальному напрямку в рядку з назвою програми до символу трикутника, щоб відкрити чергове підменю. Якщо це не вдається відразу, слід набути відповідних навичок.

І головне меню, і, зокрема, пункт Програми користувач може змінювати відповідно до своїх потреб. Для цього потрібно клацнути на кнопці Пуск правою клавішею миші та виконати команду Відкрити – отримаєте доступ до папок з ярликами програм, що є в меню. Ці ярлики можна вилучати або вставляти нові – отримаєте нову конфігурацію меню. Змінити вигляд і склад головного меню можна за допомогою команди Властивості контекстного меню кнопки Пуск, але студентам це робити не дозволяється.

Розглянемо деякі програми, згруповані у папці Стандартні: Блокнот (Notepad) – редактор текстів, Калькулятор - калькулятор, Paint – графічний редактор, Знайомство з Windows ХР (Tourstart). Англійські назви програм часто (але не завжди) є водночас власними назвами exe-файлів, з яких вони запускаються.








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 1376;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.