Відстані між осями суміжних колій

5.5.1 Відстані між осями суміжних колій на станціях, роз'їздах і обгінних пунктах у межах прямих ділянок колії слід приймати за нормами ДБН В.2.3-19. При розташуванні колій у кривих ці відстані мають бути збільшені згідно [7].

При розташуванні на станціях головних колій крайніми за узгодженням з органом державного регулювання у сфері залізничного транспорту допускається відстань між ними приймати 4100 мм. Таку ж відстань між осями головних колій допускається проектувати при спорудженні двоколійних вставок.

В існуючих міжколійях 4100 мм допускається проектувати диспетчерські з'їзди за затвердженими епюрами.

При установці сигналів між коліями різної колії відстань між осями колій треба визначати по відповідних габаритах наближення будов.

5.5.2 Пропуск поїздів з негабаритними вантажами на станціях зміни локомотивів або бригад і проміжних станцій зі стоянками поїздів для технічних потреб необхідно передбачати не менше ніж по одній колії в кожному напрямку з відстанню між осями суміжних колій 5300мм.

5.5.3 При розташуванні в міжколійях споруд і пристроїв (будок-вагарень, стрілочних постів, постів централізації й блокування, опор шляхопроводів, пішохідних мостів, сигнальних містків й інших) відстані між осями колій у необхідних випадках слід збільшувати до норм, що забезпечують дотримання габариту наближення будов.

З метою дотримання безпеки праці станційних працівників стовпи освітлення, зв'язку та інші спорудження, установлювані в міжколійях за вимогами п. 5.4.1 цього стандарту, слід, по можливості, розташовувати в розширених міжколійях дільничних й інших великих станцій, а на роз'їздах, обгінних пунктах і проміжних станціях - за межами колійного розвитку.

При цьому всякого роду пристрої, розташовувані між коліями, слід зосереджувати в обмеженій кількості розширених міжколійїв для того, щоб не утрудняти механізоване очищення й збирання снігу снігоприбиральними й снігоочисними машинами.

Взаємне розміщення різного роду стовпів, опор контактної мережі й інших споруд і сигналів має забезпечувати видимість останніх, необхідну за умовами руху поїздів, і передбачати подальший розвиток станції.

5.5.4 Розміщення будівель і залізничних пристроїв в напрямку від осі найближчої залізничної колії, а також відстані між ними слід проектувати з урахуванням чинних санітарних, екологічних норм і заходів пожежної безпеки (СНиП 3.05.01, ДСП 173-71, ДСанПіН 2.2.7.029, НАПБ 03.003).

5.5.5 Відстані між осями колій усередині елеваторів, локомотивних і вагонних депо й інших будівель треба встановлювати за нормами технологічного проектування відповідних будівель.

5.5.6 Граничні стовпчики на станціях й обгінних пунктах, що будуються, а також на коліях діючих роздільних пунктів, які знову укладаються і подовжуються при швидкісному русі пасажирських поїздів рекомендується встановлювати в тому місці, де відстань між осями суміжних колій складає 4100 мм. На приймально-відправних коліях, обладнаних ізольованими рейковими ланцюгами, граничні стовпчики рекомендується встановлювати з урахуванням укладання рейок між торцем хрестовини та ізолюючим стиком, який слід встановлювати на рекомендованій відстані 3,5 м від граничного стовпчика, й міжколійя в цьому місці має бути не менше 4100 мм. Місця встановлення граничних стовпчиків, ізолюючих стиків і вихідних сигналів фіксуються на планах колійного розвитку роздільних пунктів.

На існуючих станціях, роз’їздах і обгінних пунктах, що не підлягають перевлаштуванню, дозволяється зберігати розміщення граничних стовпчиків в тих місцях міжколій, де відстані між осями збіжних колій складає 3810 мм (за винятком тих колій, де обертається рухомий склад габариту Т).

Граничні стовпчики в місцях міжколій, призначених для перевантаження вантажів безпосередньо з вагону у вагон габариту 1-Т або Т, слід встановлювати на відстані не менше 10м від тангенса захрестовинної кривої, при відстані між осями колій 3600 або 3950 мм (відповідно тому, або іншому габариту).

5.5.7 У кривих ділянках колії на станціях, роз'їздах і обгінних пунктах, відстані між осями суміжних колій і відстані між віссю колії і будівлями або пристроями (у тому числі граничними стовпчиками) треба збільшувати відповідно до [7].

5.5.8 В процесі проектуванні перевлаштування або подовження колій діючих станцій, роз’їздів і обгінних пунктів, допускається розширювати міжколію до необхідної норми (для встановлення сигналів, стовпів й інших пристроїв) лише в частині, яка перевлаштовується.

 








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 1851;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.