Прольотах; в - по краях прльоту в одному напрямку; г - по краях прольоту в пртилежних напрямках

 

Поперечний напрям монтажу передбачає пересування монтажних машин та мех-анізмів перпендикулярно до прольоту з устоновленям конструкцій послідовно спо-чатку в перших, а потім в наступних ячейках всіх прольотах(рисунок ).

Рисунок - Поперечні схеми руху крану а - по прольотам; б - кожному прльоту.

Його застосовують в тих випадках, коли об' єкт вводиться в експлуатацію окреми-ми секціями, які включають ряд суміжних прольотів будівлі.Особливо доцільний поперечний напрям при монтажі елементів покриття в безкранових одноповерхових промислових будівлях з прольотом 18 і 24 м та шагом колон 12 м.

Комбінований напрям передбачає сполучення поєднання повздовжнбого при монтажі одних елементів будівлі та поперечного при монтажі других(рисунок ).

 

Рисунок - Комбінована схема крану при монтажі елементів каркасу

В залежності від послідовності установлення конструктивних елементів застос-овують розподільний (дифференцірований), комплексний та комбінований методи монтажу будівель.

Дифференцірований метод монтажу передбачає послідовне установлення всіх од-нотипних конструкцій в межах будівлі або монтажної ділянки і тільки після цього мо-нтаж конструкцій іншого типу.При цьйму методі всі конструктивні елементи будівлі монтують самостійними потоками.

Комплексний метод монтажу передбачає послідовний монтаж різнотипних конст-рукцій в межах однієї або декількох суміжних ячеєк будівлі.

Комплексний метод монтажу практично не застосовується для монтажу залізобе-тонних конструкцій одноповерхових промислових споруд, так як через велику різ-ницю в масі різнотипних конструкцій недоцільно виконувати їх монтаж одним кра-ном.Крім того, типові сполучення колон з фундаментами типу передбачає продовжен-ня монтажу(установлення на колони вищерозташованих конструкцій)тільки після набуття бетоном в стиках колон із фундаментом не меньше 70% проектної міцнос-ті(необхідно не меньше 1-3 діб).

Для монтажу конструкцій одноповерхових промислових будівель частіше всього примінютькомбінований метод монтажу, який являє собою сполучення дифферен-ційного та комплексного. Колони , підкранові балки, стінові панелі монтують диф-ференцірованим методом, окремими потоками.Збірні конструкції покриття монтують комплексним методом, в одному потоці.

В залежності від ступеня попереднього укруплення конструкційрізнять монтаж ок-ремими конструктивнимим елементами, укріпленими блоками, частинами бувель та цілими спорудами.

Монтаж залізобетонних конструкцій одноповерхових прмислових будівель прово-диться окремими конструктивними елементами, тобто поелементно.

В залежності від способу наведення конструкцій на опори при установленні його на проектну відмітку різнять вільний, обмежено-вільний та примусовий методи мон-тажу.

Для збірних залізобетонинних конструкцій одноповерхових промислових будівель монтаж здісннюють частіше всього вільним методом, при якому конструкцію наводять на опори в процесі її вільного перемішення.

В залежності від точності установлення конструкцій на опори застосовують монтаж з вивірянням(рихтовкою) конструкцій перед кінцевим закріпленням та безвивіряль-ний монтаж.Безвивіряльний монтаж дозволяє установити елемент одразу в проектне положення як в плані так і по висоті і вимагає підвищеної точності виготовлення кон-струкцій і їх підготовки до монтажу.

Організація доставки збірних конструкцій під монтаж залежить від дальності тран-спортування, напрямку розвитку монтажного потоку, характера укруплення та послі-довності установлення конструкцій, а також від застосованих засобів монтажа. Різ-нять організацію доставки і подачі конструкцій під монтаж безпосередньо з транспор-тних засобів(колес), з приоб'єктного складу з поперднім розвантаженням і розклад-кою в зоні дії монтажного крану.

Основним видом транспорту для доставки збірних конструкцій є автомобільний, але в особливих випадках, прив'язаних до місцевих умов, може бути застосований за-лізобетонний, водяних або повітряний.

Методи, якими ведуть монтаж збірних залізобетонних конструкцій будівлі повинні забезпечити незиінність, стійкість і міцність кожної змонтованої чатснини будівлі на всіх стадіях монтажу, а також безумовне дотримання правил дотримання правил тех-ніки безпеки.

Методи монтажу являються визначними факторами технології виконання робіт, для здійснення якої розробляються пректи виконання робіт, технологічні карти та схеми монтажу окремих конструктивних елементів.

Конструкції одноповерхових промислових будівель монтують, як правило окреми-ми потоками самохідними(гусеничними або пневмоколесними)кранами, які пересу-ваються всередині прольотів.Комплекс робіт по зведенню надземної частини одно-поверхової промислової споруди можна рекомендувати розбити на наступні потоки:

1 - монтаж колон несучих і фахверкових;

2 - монтаж підкранових балок;

3 - монтаж крокв'яних ферм(балок) і плит покриття;

4 - монтаж стінових панелей.

Іноді монтаж підкранових балок, крокв'яних ферм(балок) і плит покриття ведуть комплексним методом в одному потоці.








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 658;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.