Монтаж колон

Монтаж колон одноповерхових промислових споруддозволяється проводити тільки після інструментальної перевірки відповідності проекту відміток і положення в плані фундаментів, зворотньої засипки пазух фундаментів і підготовки дна стакану.Підлив-ку бетоном чи розчином(в залежності від товщини шару) виконують зазадалегіть або безпосередньо перед встановленням колон.Товщину шару визначають не тільки від-хиленням від проектної відмітки дна стакану, але й з врахуванням довжини колони, що встановлюється на даний фундамент, з тим, щоб відхилення по довжині колони від проектної можна було б погасити товщиною цього шару.Підливка, що виконана заздалегіть до часу встановлення колони, повинна мати міцність не нижче 50% від марочної.Для підливки, що виконують безпосередньо перед встановленням колони, застосовують жорсткі суміші, які добре ущільнують, щоб вони не вижимались під тиском опорного торця колони.

Колони доставляють на будівельний майданчик автотранспортом.Легкі колони (ва-гою до 8 т) монтують з попередньою розкладкою біля місць монтажу в зоні дії монта-жного крану.Важкі колони доставляють до монтажного крану за годинним графіком і монтують безпосередньоз транспортних засобів.

Для забезпечення безпечного прведення монтажних робіт самохідними стріловими кранами на гусеничній або пневмоколесній ході не рекомендується змінувати робо-чий виліт крюка крану в процесі підйому монтажного елементу, його переміщення і встановлння в пректне положення, а також пересуватись із піднятим вантажем.Ця умова викликає необхідність при монтажі "з колес" подавати автотранспорт із збірни-ми елементами безпосередньо під крюк монтажного крану, а при монтажі попередньо розкладених елементів забезпечити відповідну їх індивідуальну розкладку.Для цього при монтажі колон точка строповки колони та центр опори колони і фундаменту повинні лежати на одному і тому ж радіусі повороту стріли крану (рис. )

 

 

Рисунок - Центрована розкладка колон

При довжині колон менше шагу фундаментів колон можуть розкладатися в одну лінію паралельно вісі будівлі (рис. )

Рисунок - Лінійна однорядна розкладка колон

 

При довжині колон більше шагу фундаментів, колони можуть розкладатися в дві лінії або з нахилом (рис. )

Рисунок - Лінійна двохрядна розрядка колон

Монтаж колон здійснюють окремим потоком способом "на вісу".

В залежності від величини прольоту будівлі і шагу колон приміняють різні схеми монтажу і переміщення монтажних кранів (рис. )

Вивіряння і тимчасове закріплення колон вистою більще 12 м для додаткового тим-часового закріплення їх в площині повздовж вісей будівлі(площині найменьшої жорс-ткості) доводиться розкріпляти двома розгалками.

Після встановлення ряду колон їх проектне положення кінцево вивіряють.Вертикальність колони вивіряють по виску або з допомогою двох теодолі-тів, встановленних по двом вісям колон в двох взаємно перпендикулярних площинах.

Колони слід встановлювати і вивіряти з такою точністю, щоб не були перевищення допуски, регламентовані будівельними нормами (додаток )

Рисунок - Варіанти схем проходок та стоянок монтажних кранів.

 

 

Після вивіряння колон проводять замонолічування стиків колони з фундаментом.

До набуття бетоном в стику 70% проектної міцності на колони не дозволяється вста-новлювати наступні елементи каркасу будівлі, крім проектих або монтажних в'язів і розпірок, що забезпечують стійкість колони вздовж ряду.








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 1243;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.