ВСЕ органів і тушок птиці в лабораторії на ринку

При ветеринарному огляді тушки звертають увагу на ступінь знекровлення,

вгодованість; зміни на шкірі, підшкірній клітковині, у м’язах, на серозних і слизових оболонках, у синусах і суглобах. Після розрізу грудочеревної порожнини проводять ветеринарний огляд внутрішніх органів. Особливу увагу звертають на печінку (колір, розмір, консистенція), селезінку, нирки, серце, легені, шлунок і кишечник із клоакою, яєчники та яйцепровід, серозні оболонки грудочеревної порожнини, фабрицієву

сумку, а в разі потреби — розрізають. При повному патранні відокремлюється голова, шия, ноги. З тушки вилучають воло, трахею, стравохід і внутрішні органи. Легені і нирки, які не мають патологічних змін, можуть бути залишені в тушці, а шлунок повинен бути очищений від вмісту і кутикули.

При органолептичному дослідж. Визначають зовн.вигляд і колір дзьоба,слиз обол . ротової порожнини.,очного яблука,поверхні тушки,стан підшкірної та внутр.. жирової тканини. Сирозної обол грудо-черевної порожнини, консистенцію та запах мязів на розрізі,прозорість і аромат бульйону.

При органолептичному дослідж. ступ свіжості мяса птиці увага на запах,і консистенцію м’язової тк.,на стан жиру,сухожилків,кіст мозку. Проводять бактеріоскопію - роблять мазки відбитки.

 

23. Вет. сан. оцінка продуктів забою кролів за виявл. псевдотуберкульзу, лістеріозу, хвороби Ауєскі,сальмонельозу. Патологоанатомічні зміни при псевдотуберкульозі найчастіше локалізуються в легенях та лімфатичних вузлах. Вони характеризуються розвитком гнійних запальних ділянок, що мають схильність до інкапсулювання і своєрідного ущільнення гною, який перетворюється на суху щільну крихку масу. У разі ураження легень у них виявляють різні за розмірами сірі або сіруватозелені круглі вузли. Запальні ділянки інколи виявляються в печінці, селезінці, нирках, зрідка в м’язах стегна. В уражених паренхіматозних органах і м’язах спостерігаються розлиті осередки або маленькі вузлики з сироподібною масою. Санітарна оцінка. Тушу та інші продукти забою, за наявності виснаження і

численного ураження лімфатичних вузлів, у разі виявлення псевдотуберкульозного процесу в мускулатурі, направляють на утилізацію. За відсутності виснаження і наявності ураження тільки окремих внутрішніх органів або лімфатичних вузлів, їх утилізують, а тушу направляють на виробництво варених ковбас. Шкури дезінфікують.

Хв. Ауєскі Санітарна оцінка м’яса.Туші і продукти забою від тварин, хворих і підозрілих у захворюванні, випускати в сирому вигляді заборонено. , а санітарна оцінка м’яса і субпродуктів проводиться за результатами мікробіологічних досліджень.

За наявності дистрофічних та інших патологічних змін у мускулатурі тушу із

субпродуктами направляють на утилізацію. Шкури дезінфікують.

Сальмонельоз-За чинними Правилами, у разі виявлення сальмонел (незалежно від виду) в органах або туші тварини, органи направляють на технічну утилізацію або знищують, а тушу проварюють або переробляють на м’ясні хліби та консерви за встановленими режимами. Готові м’ясні вироби з наявністю у них сальмонел направляють на технічну утилізацію або знищують. В окремих випадках після проварювання м’яса та риби поодинокі сальмонели все_таки виживають. В умовах кімнатної температури вони можуть швидко розмножуватися в продукті або кормі у великих кількостях. Тому після варіння знешкоджене м’ясо і рибу направляють для термінової реалізації. Короткочасне зберігання (2—3 доби) допускається лише при температурі 0—2 °С.








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 788;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.