Структура мережі

Підключення мережевого адаптера до середовища передачі здійснюється за допомогою кабелю з’єднання ізсередовищем і спеціального блоку підключеннядосередовища (рис. 4.5).

Кабель з’єднання із середовищем — це дві виті пари провідників, одна з яких служить для передачі, а друга — для прийому даних. Зі сторони блоку підключення використовується нормально замкнутий роз’єм даних IBM. При роз’єднанні цього роз’єму контакти його відповідної частини замикають відповідні лінії магістрального каналу (рис. 4.6, а), а у разі підключення кабелю з’єднаннямагістральний канал комутується на приймальну і передавальну пари провідників (рис. 4.6, б). З боку мережевого адаптера може використовуватися штекерний роз’єм типу DB9 або телефонний роз’єм RJ45.

 

 

Рис. 4.5. Схема підключення мережевого адаптера до передавального середовища, де: БПС – блок підключення до середовища

 

У найпростішому варіанті блок підключення є пасивним пристроєм, який дає змогу підключати до магістрального кабелю одну абонентську систему. Але найчастіше застосовуються пристрої багатостанційного доступу — MAU (Multistation Access Unit), які забезпечують підключення до магістрального кабелю декількох абонентських систем. Підключення здійснюється радіальним способом, тобто до однієї точки підключення під’єднуються кілька абонентських систем. Поряд з пасивними для підключення абонентських систем широко використовуються активні пристрої, у тому числі контролери і концентратори.

 

 

Рис. 4.6. Режими роботи блоку підключення, де: АС – абонентська станція

 

Як правило, активні і пасивні багатостанційні пристрої розміщуються в одному або кількох стояках кабельних з’єднань, до яких і підключаються абонентські системи. У цьому разі топологія мережі набуває явно вираженого зіркоподібного характеру. Завдяки існуючому набору мережевих засобів і пристроїв можливо конструювати мережі різної, досить складної топології, яка максимально відображатиме реальне розташування комп’ютерів. Один з можливих варіантів побудови мережі Token Ring зображено на рис. 4.7.

 

 

Рис. 4.7. Мережа Token Ring, де:

Рс – робоча станція; ПБП – пасивний блок підключення;
СКЗ – стояк кабельних з’єднань

 








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 547;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.