Організація особистого прийому громадян: відповідальна особа, місце прийому, графік прийому, інформування відвідувачів, їх реєстрація.

 

Порядок особистого прийому громадян посадовими особами Державної податкової адміністрації України регламентує питання проведення особистого прийому громадян посадовими особами Державної податкової адміністрації України (далі – Порядок).

Основними завданнями посадових осіб, які здійснюють прийом громадян, є:

Ø безумовне виконання Закону України від 2 жовтня 1996 року №393/96-ВР “Про звернення громадян”, указів Президента України від 19 березня 1997 року №241/97 “Про заходи щодо забезпечення конституційних прав громадян на звернення”, від 13 серпня 2002 року №700/2002 “Про додаткові заходи щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення” та від 14 квітня 2004 року №434/2004 “Про невідкладні заходи з удосконалення організації прийому громадян органами державної влади, органами місцевого самоврядування та посадовими і службовими особами цих органів”;

Ø сприяння у вирішенні відповідно до чинного законодавства та у межах компетенції проблемних питань щодо оподаткування, з якими звертаються громадяни;

Ø створення партнерських взаємовідносин між органами державної податкової служби та громадянами.

Для забезпечення конституційних прав і свобод громадян, вирішення життєво важливих проблем окремої людини та суспільства в цілому у ДПС України діють громадські приймальні. Вхід до громадських приймалень відвідувачів, які попередньо записалися на прийом до посадових осіб органів ДПС України, здійснюється за списком, підписаним керівником підрозділу обслуговування платників податків, а у разі його відсутності – заступниками керівника цього департаменту. Підписаний список громадян, які записалися на прийом, передається керівнику охорони ДПА України за 1-2 дні до календарної дати прийому посадовою особою згідно із затвердженим графіком;працівники охорони забезпечують супроводження громадян до громадської приймальні (кімната №117/6).

У разі, коли громадяни бажають записатися на особистий прийом до посадових осіб ДПА України, які не здійснюють особистий прийом громадян згідно з графіком, такі посадові особи залучаються до проведення прийому. Час прийому цієї зустрічі погоджується з керівником відповідного структурного підрозділу.

У разі, якщо дата прийому припадає на святковий день, особистий прийом громадян здійснюється у інший день місяця за погодженням із відповідною посадовою особою та громадянином.

Якщо громадяни не з’явилися на особистий прийом, про це у журналі обліку вноситься відповідний запис.

Щомісячні графіки особистого прийому громадян керівниками та посадовими особами ДПА України формуються на підставі графіка особистого прийому громадян та візуються керівником структурного підрозділу, що відповідає за даний напрям роботи.

У разі призначення або звільнення посадових осіб вносяться відповідні зміни до графіка особистого прийому громадян посадовими особами Державної податкової адміністрації України.

Якщо громадяни звернулися на особистий прийом без попереднього запису, особистий прийом громадян здійснюватиметься структурним підрозділом, до компетенції якого належить розгляд даного питання. Час прийому та відповідальна особа стосовно здійснення особистого прийому громадянина погоджується з керівником відповідного структурного підрозділу.

Якщо громадяни звернулися на особистий прийом з питання, вирішення якого потребує залучення фахівців декількох структурних підрозділів, то для забезпечення кваліфікованого розв'язання поставлених відвідувачем питань, залучаються відповідні структурні підрозділи.








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 611;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.