Система освітніх установ

Початкова освіта - перший етап загальної освіти у дітей. На Україні воно вважається обов'язковим і загальнодоступним. У різних країнах воно починається у віці від 5 до 7 років і займає до 7 років. Нині не менше 70% дітей у світі здобувають початкову освіту.

Зусиллями ЮНЕСКО передбачається ввести загальну початкову освіту у більшість країн світу до 2015г. Вік закінчення початкової освіти в різних країнах різний, але в середньому це 11-12 років. У більшості країн установи початкової і середньої освіти розділені.

Середня освіта - традиційна назва рівня (міри) освіти між початковим і вищим.

На Україні термін має розмите значення і може застосовуватися в якості синоніма до загальної освіти, шкільної освіти (отриманому в школі), середньої (повному) загальної освіти, середньої професійної освіти, спільно до основного загального і середнього (повному) або як характеристика невисокої якості освіти.

У розвинених країнах, починаючи з ХХ століття, є обов'язковими загальним. Вік закінчення зазвичай наближений до настання повноліття, після чого освіта або завершується, або триває у вищій школі, установах професійної освіти і інших освітніх установ, навчання в яких не є обов'язковим для усіх. На Україні професійна освіта також вважається середньою (середньо спеціальним) хоча за кордоном воно може відноситься до вищого.








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 439;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.