Пенсійна реформа на Україні і підвищення пенсійного віку

Як зараз прийнято в Євросоюзі підвищення пенсійного віку і на Україні аналогічно підвищення пенсійного віку, у Франції планується проводити поетапно.

Почати підвищувати пенсійний вік через рік, тобто з 2012 він підвищуватиметься до 2021 р. Кожен, хто в цей період піде на пенсію працюватиме до пенсії до півроку більше, ніж його попередники, що пішли минулого року, отже, збільшення пенсійного віку на Україні передбачається встановити з кроком на підлогу року, за кожен рік (у рік).

Позитивні моменти:

- рівень пенсій значно зросте;

- станеться підвищення рівня життя пенсіонерів;

- зниження безробіття;

- зростання ВВП;

- це не повний перелік переваг.

Проте експерти економісти вважають, що реальне збільшення пенсійного віку для жінок на Україні до 60 років, лише дозволить на період проведення пенсійної реформи на Україні лише понизити 1/5 частина дефіциту пенсійного бюджету.

Є варіант, що це підвищення віку пов'язане з вимогами ЄС для подальшого вступу в Євросоюз.

Українські економісти не вважають, що пенсіонери по цій реформі отримають гідну пенсію. Пропозиція реформи зняти тягар забезпечення пенсіями з плечей держави і повністю через накопичувальну систему перекласти на плечі працедавця і майбутніх пенсіонерів, тобто вважається, що буде те, що майбутній пенсіонер сам вирішуватиме який у нього буде розмір пенсії, який у нього буде вік виходу не пенсію і не сподіватиметься на державу.

 








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 481;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.