Адміністративна реформа

Її мета - підвищити ефективність діяльності органів виконавчої влади, якість і доступність державних послуг, знизити витрати бізнесу, що виникають у зв'язку з державним регулюванням економіки.

Для досягнення цих цілей потрібно реалізувати низку взаємопов'язаних завдань.

1. Впровадити в органи виконавчої влади принципи і механізми управління за результатами.

2. Розробити та впровадити стандарти державних послуг, що представляються органами виконавчої влади, а також адміністративних регламентів в органах виконавчої влади.

3. Оптимізувати функції органів виконавчої влади та ввести особливі механізми регулювання в корупційно небезпечних сферах діяльності органів виконавчої влади.

4. Підвищити ефективність взаємодії органів виконавчої влади та громадянського суспільства за допомогою забезпечення прозорості діяльності органів виконавчої влади.

5. Модернізувати систему інформаційного забезпечення органів виконавчої влади.

6. Сформувати необхідні організаційні, інформаційні, кадрові ресурси забезпечення адміністративної реформи.

Однією з ключових проблем у вирішенні даних завдань є підвищення прозорості діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування. Необхідно створити дієві організаційні механізми розкриття інформації про діяльність держорганів і органів місцевого самоврядування, проведення публічних обговорень готуються рішень, проведення громадської експертизи соціально значущих рішень органів виконавчої влади.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 811;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.