Облаштування ВПХР

Прилад ВПХР складається з корпусу з кришкою і розміщених в нім ручного насоса, насадки до насоса, паперових касет з індикаторними трубками, протидимних фільтрів, захисних ковпачків, електричного ліхтаря, грілки з патронами. У комплект приладу входять також штир, лопатка, інструкція-пам'ятка по роботі з приладом, інструкція - пам'ятка за визначенням ОР типу зоману в повітрі. Маса приладу близько 2,2 кг.

Ручний насос служить для прокачування зараженого повітря через індикаторні трубки. У голівці насоса є гніздо для установки індикаторної трубки.

Насадка до насоса є пристосуванням, що дозволяє збільшувати кількість пари ОР, що проходить через індикаторну трубку, при визначенні наявності стійких ОР на місцевості і різних предметах.

Індикаторні трубки призначені для визначення ОР.

Вони є запаяними скляними трубками, усередині яких поміщені наповнювач і скляні ампули з реактивами. Трубки мають маркіровку у вигляді кольорових кілець, що показує, яке ОР може визначатися за допомогою цієї трубки. У комплекті ВПХР є три види індикаторних трубок з одним червоним кільцем і червоною точкою для визначення зарину, зоману, Ви-ікса; з трьома зеленими кільцями для визначення фосгену, синильної кислоти і хлорциана. Вони укладені в паперові касети по десять індикаторних трубок однакової маркіровки. Протидимні фільтри є пластинками із спеціального картону. Їх використовують при визначенні ОР в диму, малих кількостей ОР в ґрунті і сипких матеріалах, а також при узятті проб з диму.

При визначенні ОР в пробах ґрунту і сипких матеріалів використовуються захисні ковпачки для оберігання внутрішньої поверхні воронки насадки від зараження ОР.

Грілка призначена для нагрівання індикаторних трубок у разі визначення ОР при зниженій температурі, для підігрівання індикаторних трубок на Іприт при температурі нижче плюс 15 оС і трубок на зоман при температурі нижче 0 оС, а також для відтавання ампул в індикаторних трубках.

 








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 524;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.