Договір про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності

Цей вид договору щодо розпорядження майновими правами інте­лектуальної власності визначений у ст. 1113 ЦКУкраїни. За догово­ром про передання виключних майнових прав інтелектуальної влас­ності одна сторона (особа, яка має виключні майнові права) передає другій стороні частково або у повному складі ці права відповідно до закону та на визначених договором умовах.

У цьому разі слід зазначити, що термін «передання прав» є недо­статньо чітким, оскільки він може охоплювати як дозвіл на викори­стання об'єкта права інтелектуальної власності (ліцензію), так і від­чуження майнових прав їх суб'єктом. Ліцензія та ліцензійний дого­вір регулюються у кодексі окремо, тому слід вважати, що договір про передання виключних майнових прав інтелектуальної власнос­ті стосується саме відчуження цих прав.

У ЦК України закладено лише дві норми щодо особливостей та­кого договору. Зокрема, укладення договору про передання виключ­них майнових прав інтелектуальної власності не впливає на ліцен­зійні договори, які були укладені раніше (п. 2 ст. 113ЦК України).

Умови договору про передання виключних майнових прав інте­лектуальної власності, що погіршують становище творця відповід­ного об'єкта або його спадкоємців порівняно зі становищем, пе­редбаченим цим Кодексом та іншим законом, а також обмежують право творця на створення інших об'єктів, є нікчемними.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 657;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.