Реєстрація растрового зображення

Реєстрація растрового зображення полягає в просторовій прив'язці відсканованого зображення до реальних координатам векторного поля.

Для активації процедури реєстрації растрового зображення необхідно скористатися командою «Додати растр ...» з меню «Проект» (рис. 21).

Рис. 21 Активація процедури реєстрації растрового зображення

У вікні «Прив'язка растру - Крок 1» (рис. 22), вибираємо відскановану паперову карту, вибираємо опцію «Корекція по довільному набору опорних точок» її і натискаємо кнопку «Далі».

Рис. 22 Діалогове вікно «Прив'язка растру - Крок-1»

Після цього нам відкривається діалогове вікно «Прив'язка растру - Крок 2» (рис. 23).

Рис. 23 Діалогове вікно «Прив'язка растру - Крок-2»

У цьому діалоговому вікні основне завдання - встановити масштаб растрового фрагмента. В даному випадку встановлений масштаб відповідно до номенклатури аркуша - 1: 100 000 і натискаємо кнопку «Далі».

Після цього відкривається діалогове вікно «Прив'язка растру - Крок 3» (рис. 24).

Рис. 24 Діалогове вікно «Прив'язка растру - Крок-3»

У цьому діалоговому вікні необхідно визначити звідки будуть отримані опорні (прив’язочні) точки. Вибираємо - «Будуть введені вручну» і натискаємо кнопку «Далі».

Після цього відкривається діалогове вікно «Прив'язка растру - Крок 4» (рис. 25)

Рис. 25 Діалогове вікно «Прив'язка растру - Крок-3»

Після цього необхідно поставити крапку в растровому полі, у вікні «Прив'язка растру - Крок 4» вписати реальні координати по X і Y. Тим самим отримуємо «опорну точку» з реальними координатами. Таких опорних точок для реєстрації растрового зображення необхідно мати не менше 5, при цьому необхідно прагнути до того, щоб опорні точки розташовувалися максимально далеко один від одного.

Після того, як виставлені і прив'язані 5 реперних точок, у графі «Помилка» можна побачити точність просторової прив'язки растрового зображення. Ця помилка не повинна бути більше ніж величина, що дорівнює 0,5 мм в масштабі карти.

Далі необхідно трансформувати растрове зображення за допомогою кнопки «Correct» і зберегти трансформоване растрове зображення.

Тепер, коли створено проект і зроблена прив'язка растрового зображення, можна переходити до векторизації.








Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 1211;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.