Перевірка топології

Після векторизації всіх ліній шару Gorizontal, необхідно зробити перевірку топології. В меню «Утилиты» - «Перевірка топології».

Рис. 40 Перехід до команди «Перевірка топології»

При виклику цієї команди перед нами відкриється діалогове вікно «Перевірка топології» (рис. 41).

Рис. 41 Діалогове вікно «Перевірка топології»

У програмі передбачено 6 видів тестів, з яких ми можемо складати будь-які набори. Помилки кожного виду позначаються своїм особливим значком.

Самоперетин - виявлення помилок самоперетинання однієї полілінії; Подвоєння вершини - окремий випадок самоперетинів, коли дві вершини однієї полілінії збігаються;

Перетин «Хрест» - виявлення випадків взаємного перетину двох поліліній; Часткове перекриття - окремий випадок перетину «Хрест», при якому частина однієї полілінії накладається на іншу полілінію;

Перетин «Вершина» - виявлення Т-подібних приєднаннь поліліній без створення вузла;

Висячий вузол - вузол, що належить одній полілінії, у якої початкова та кінцева вершини не збігаються;

Незамкнуті полігони - перевірка на замкнутість площинних об'єктів (збігу початкової і кінцевої вершин полілінії);

Псевдо-вузли - виявлення збіжності в одній точці двох поліліній одного шару.

 

Для запуску перевірки топології необхідно натискнути лівою кнопкою «миші» необхідні комірки для перевірки та визначити набір шарів, що беруть участь у тестуванні. Зліва від імені обраних для перевірки шарів встановлюється червона галочка. Натиснувши кнопку «ОК», запускається процес верифікації.

Для тестів «Хрест», «Вершина» і «Незамкнуті полігони» при необхідності може бути встановлена ​​опція в межах свого шару, що дозволяє уникнути виявлення фіктивних помилок. Наприклад, дороги, що починається від межі міста, може утворювати з нею Т-подібне приєднання, і це не буде помилкою. Для комірки «Висячі вузли» доступна додаткова опція «більше одного вузла», яку слід активізувати, якщо наявність одного висячого вузла допустимо для ліній перевіряється шару (наприклад - притоки річок).

Після закінчення перевірки відкривається вікно, що містить інформацію про помилки, а всі помилки ланцюговий-вузловий моделі позначаються показаними вище значками. Позначки помилок є векторними примітивами особливого типу і зберігаються в проекті між сеансами роботи. Для їх видалення служить команда «Видалити помітки помилок ...» меню «Утиліти», або додаткове меню редактора помилок. Оцініти кількість помилок і, закривши вікно, перейти до їх редагування.








Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 637;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.