Тема № 14. ПРОТИПОЖЕЖНІ РОЗРИВИ МІЖ БУДІВЛЯМИ І СПОРУДАМИ

 

Щоб виключити або знизити небезпеку розпов­сюдження пожежі на сусідні об'єкти і забезпечити умови для успішної її ліквідації, між будівлями і спо­рудами встановлюють безпечні відстані, що назива­ються протипожежними розривами.

При визначенні протипожежних розривів урахову­ють основний фактор, що сприяє виникненню пожеж чи вибухів на сусідніх об'єктах, - дії променевої теп­лоти. Фактори, що сприяють можливості поширення пожежі при вибухах на технологічних установках, а також метеорологічні умови при визначенні проти­пожежних розривів не враховують. Основним показником, що визначає протипожежні розриви, є ступінь вогнестійкості будівель та споруд. Тому, щоб скласти генеральний план, потрібно насам­перед встановити фактичний ступінь вогнестійкості будівлі чи споруди.

Протипожежні розриви відповідно до СНиП 11-89-80 "Генеральные планы промышленных предприя­тий. Нормы проектирования" встановлюють залеж­но від призначення будівель і споруд, фактичного ступеня вогнестійкості їх, категорії пожежної небез­пеки виробничих процесів тощо. Норми протипожеж­них розривів між виробничими будівлями, споруда­ми, закритими складами і допоміжними будівлями, розміщеними на території підприємств і новобудов, зазначені в табл.6.

 

Таблиця 6








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 882;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.