Інформаційні революції

• Поява мови (з появою людини)

• Поява писемності (4000-15000 рр. до н.е.)

• Поява друкарства (епоха освіти, ренесансу, ~1460р)

• Поява електрозв'язку (~1900 р.)

• Поява комп'ютерів (~1940 р.)

• Поява Інтернету ( 1990-і роки)

• Поява штучного інтелекту (1960- 21 століття)

• Роботи й Кіборги

Інтеллектуа́льна систе́ма (ІС, intelligent system) — це технічна або програмна системна, здатна вирішувати задачі, що традиційно вважаються творчими, приналежні конкретній предметній області, знання про яку зберігаються в пам'яті такої системи. Структура ІС включає три основні блоки — базу знань, вирішувач і інтелектуальний інтерфейс.

Інтелектуальна система - система або пристрій із програмним забезпеченням, що взмозі за допомогою вбудованого процесора настроювати свої параметри залежно від стану зовнішнього середовища.

Інтелектуальні системи вивчаються групою наук, поєднуваних за назвою штучний інтелект.

У технологіях прийняття рішень ІС — це інформаційно-обчислювальна система з інтелектуальною підтримкою, що вирішує задачі без участі людини — особи, що приймає рішення, на відміну від інтелектуалізованої системи, у якій оператор присутній.

Системою будемо називати множину елементів, що перебувають у відношеннях один з одним, які утворюють причинно-наслідковий зв'язок.

Адаптивна система - це система, що зберігає працездатність при непередбачених змінах властивостей керованого об'єкта, цілей керування або навколишнього середовища шляхом зміни алгоритму функціонування, програми поводження або пошуку оптимальних, у деяких випадках просто ефективних, рішень і станів. Традиційно, по способі адаптації розрізняють самонастроювальні, самонавчальні і самоорганізуючі системи.

Під алгоритмом будемо розуміти послідовність заданих дій, які однозначно визначені й здійсненні на сучасних комп'ютерах за прийнятний час для розв'язуваної задачі.

Під ІС будемо розуміти адаптивну систему, що дозволяє будувати програми цілеспрямованої діяльності щодо рішення поставлених перед ними задач на підставі конкретної ситуації, що складається на даний момент у оточуючому середовищі.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 867;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.