Навчання впродовж життя: виклик часу

(за матеріалами семінару ЄОФ)

Темп розвитку сучасного суспільства, що постійно зростає, вимагає постійного оновлення знань, у зв'язку з чим кожній людині має бути надана можливість набувати нових знань у кожний період його житгя.

Концепція LLL сьогодні вже стала реальністю, а в майбутньо-иу и значення буде постійно зростати. Термін LLL означає новий підхід до навчання впродовж життя людини у різноманітних фор­мальних га неформальних ситуаціях.

Концепція LLL зорієнтована на людину у контексті забезпе­чення її зайнятості та активної громадянської позиції, В цьому сми­слі навчання впродовж: життя орієнтується на попит ринку праці, а не на пропозиції і боку системи професійної освіти.

JLLL передбачає навчання як у межах, так і поза межами систе­ми формальної освіти. Це означає, що основним ключовим вмінням стає здібність людини здійснювати пошук нових знань та розвивати нові компетенції без підтримки з боку формальної освіти.

Подальший розвиток концепції LLL передбачає пошук нових способів мислення в рамках системи освіти, а саме:

• структурований підхід до навчання, в межах якого ті, що навча­ються, приймають активну участь в процесі навчання, починаю­чи з дошкільного рівня;

• надання доступу до інформації про можливості формальної та неформальної освіти;

• наявність систем підтвердження компетенції, надбаної поза ме­жами системи формального навчання;








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 669;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.