Розслідування хронічних професійних захворювань і отруєнь

 

Усі вперше виявлені хронічні професійні захворювання й отруєння (далі- профзахворювання) підлягають розслідуванню.

За підсумками розслідування оформляється карта П-5.

Віднесення захворювання до професійного проводиться у відповідності до списку профзахворювань, затверджених Мінздравом.

Існує визначений порядок повідомлення про випадки профзахворювань, передбачений п. 68-74 дійсного Порядку і порядок розслідування причин профзахворювань ( п. 75-92 дійсного Порядку).

Реєстрація й облік осіб, у яких уперше виявлене профзахворювання, ведеться в спеціальних журналах за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров`я (МОЗ).

Санепідемстанції, використовуючи зведення актів розслідування профзахворювань, складають спеціальні карти для обліку й аналізу профзахворювань за допомогою ЕОМ. Ці карти, що складаються за формою, затвердженою МОЗ, та їхній зміст, записаний на магнітні носії, зберігаються в санепідемстанції й у МОЗ протягом 45 років.

Карти обліку чи дискети з даними цих карт щорічно до 1 лютого і 1серпня направляються до Головного санепідемуправління МОЗ.

Форми державної статистичної звітності про профзахворювання затверджуються Мінстатом за поданням МОЗ. У Головне санітарно-епідеміологічне управління МОЗ надходять звіти з районних, міських і галузевих санепідемстанцій.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 535;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.