Протокол HTTP. Протокол HTTP (Hyper text transfer protocol протокол передачі гипертекста) застосовується для обміну інформацією між серверами WWW (World Wide Web всесвітня

Протокол HTTP (Hyper text transfer protocol протокол передачі гипертекста) застосовується для обміну інформацією між серверами WWW (World Wide Web всесвітня павутина) і програмами перегляду гіпертекстових сторінок броузерами WWW. Допускає передачу широкого спектра різноманітної інформації текстової, графічної, аудио і відео. У цей час перебуває в стадії безперервного вдосконалення.

 

POP3

POP3 (Post Office Protocol протокол поштового вузла, 3 версія), дозволяє програмам-клієнтам електронної пошти приймати і передавати повідомлення з/на поштові сервери. Володіє досить гнучкими можливостями по управлінню вмістом поштових ящиків, розташованих на поштовому вузлі. У типових програмах-клієнтах в основному застосовується для прийому вхідних повідомлень.

 

NNTP

Network News Transfer Protocol протокол передачі мережевих новин (NNTP) дозволяє спілкуватися серверам новин і клієнтським програмам розповсюджувати, запитувати, витягувати і передавати повідомлення в групи новин. Нові повідомлення зберігаються в централізованій базі даних, яка дозволяє користувачеві вибирати цікавлячі його повідомлення. Також забезпечується індексування, організація посилань і видалення застарілих повідомлень.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 505;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.