Сервіси Internet

Серверами називаються вузли мережі, призначені для обслуговування запитів клієнтів програмних агентів, що витягують інформацію або що зраджують її в мережу і працюючих під безпосереднім управлінням користувачів. Клієнти надають інформацію в зрозумілому і зручному для користувачів вигляді, в той час як сервери виконують службові функції по зберіганню, поширенню, управлінню інформацією і видачу її по запиту клієнтів. Кожний вигляд сервісу в Internet надається відповідними серверами і може використовуватися за допомогою відповідних клієнтів.

 

WWW

Сервіс WWW всесвітня павутина, забезпечує уявлення і взаємозв'язки величезної кількості гіпертекстових документів, що включають текст, графіку, звук і відео, розташованих на різних серверах по всьому світу і пов'язаних між собою за допомогою посилань в документах. Поява цього сервісу значно спростила доступ до інформації і стала однією з основних причин взрывообразного зростання Internet з 1990 року. Сервіс WWW функціонує з використанням протоколу HTTP.

Для використання цього сервісу застосовуються программы-броузеры, найбільш популярними з яких в даний момент є Netscape Navigator і Internet Explorer.

«Web browsers» не що інше, як кошти перегляду; вони виконані аналогічно з безкоштовною комунікаційною програмою під назвою Mosaic, створеною в 1993 р. в лабораторії Національного центра суперкомп'ютерів (National Center for Supercomputing Applications) при Університеті шт. Іллінойс для полегшення доступу до WWW. Що ж можна отримати з допомогою WWW? Майже все, що асоціюється з поняттям «робота в системі Internet», від самих останніх фінансових новин до інформації про медицину і охорону здоров'я, музику і літературу, домашніх тваринах і кімнатних рослинах, кулінарії і автомобільній справі. Можна замовляти авіаквитки в будь-яку частину світу (реальні, а не віртуальні), туристичні проспекти, знаходити необхідне програмне і технічне забезпечення для свого ПК, грати в гру з далекими (і невідомими) партнерами і стежити за спортивними і політичними подіями в світі. Нарешті, за допомогою більшості програм з коштами доступу до WWW можна отримати доступ і до телеконференцій (усього їх біля 10 000), куди вміщуються повідомлення на будь-які теми від астрології до языкознания, а також обмінюватися повідомленнями по електронній пошті.

Завдяки коштам перегляду WWW хаотичні джунглі інформації в Internet придбавають форму звичних акуратно оформлених сторінок з текстом і фотографіями, а в деяких випадках навіть з видеосюжетами і звуком. Привабливі титульні сторінки (home pages) відразу ж допомагають зрозуміти, яка інформація піде далі. Тут є всі необхідні заголовки і підзаголовки, вибирати які можна за допомогою лінійок прокрутки як на звичайному екрані Windows або Macintosh. Кожне ключове слово сполучається з відповідними інформаційними файлами за допомогою гіпертекстових зв'язків. І нехай термін «гипертекст» вас не лякає: гіпертекстові зв'язки це приблизно те ж саме, що виноска в статті енциклопедії, що починається зі слів «дивись також...» Замість того, щоб перегортати сторінки книги, Вам досить клацнути мишею на потрібному ключовому слові (для зручності воно виділяється на екрані кольором або шрифтом), і перед вами з'явиться необхідний матеріал. Дуже зручно, що програма дозволяє повертатися до раніше переглянених матеріалів або, клацнувши мишею, рухатися далі.

 

E-MAIL

E-mail електронна пошта. З допомогою E-mail можна обмінюватися особистими або діловими сполученнями між адресатами, що мають E-mail адресу.

Ваша електронна адреса вказується в контракті на підключення (youname@ukrpack.net). Наш сервер електронної пошти, на якому для Вас заводиться поштовий ящик, працює на зразок звичайного поштового відділення, на яке приходить Ваша пошта. Ваша електронна поштова адреса це аналог орендованого абонентского ящика в поштовому відділенні. Послані Вами повідомлення відразу прямують адресату, вказаному в листі, а повідомлення, що прийшли Вам чекають в Вашому абонентском ящику, поки Ви їх не заберете. Ви можете посилати і приймати електронну пошту від будь-якого імені, що має електронну адресу. Для передачі повідомлень в основному використовується протокол SMTP, а для прийому POP3.

Ви можете використати різноманітні програми для роботи з E-mail спеціалізовані, наприклад Eudora, або ж вбудовані в Web броузер, наприклад Netscape Navigator.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 512;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.