Що таке TCP/IP?

 

Термін “TCP/IP" звичайно означає все, що пов'язано з протоколами TCP і IP. Він охоплює ціле сімейство протоколів, прикладні програми і навіть саму мережу. До складу сімейства входять протоколи UDP, ARP, ICMP, TELNET, FTP і багато хто інші. TCP/IP це технологія міжмережевої взаємодії.Модуль IP створює єдину логічну мережу.

Архітектура протоколів TCP/IP призначена для об'єднаної мережі, що складається з сполучених один з одним шлюзами окремих різнорідних пакетних подсетей, до яких підключаються різнорідні машини. Кожна з подсетей працює у відповідності зі своїми специфічними вимогами і має свою природу коштів зв'язку. Однак передбачається, що кожна подсеть може прийняти пакет інформації (дані з відповідним мережевим заголовком) і доставити його за вказаною адресою в цієї конкретної подсети. Не потрібно, щоб подсеть гарантувала обов'язкову доставку пакетів і мала надійний протокол передачі. Таким чином, дві машини, підключені до однієї подсети, можуть обмінюватися пакетами. Коли необхідно передати пакет між машинами, підключеними до різним подсетям, то машина-відправник посилає пакет у відповідний шлюз (шлюз підключений до подсети також як звичайний вузол). Звідти пакет прямує по певному маршруту через систему шлюзів і подсетей, поки не досягне шлюзу, підключеного до тієї ж подсети, що і машина-одержувач; там пакет прямує до одержувача. Проблема доставки пакетів в такій системі вирішується шляхом реалізації у всіх вузлах і шлюзах міжмережевого протоколу IP. Міжмережевий рівень є по суті базовим елементом у всій архітектурі протоколів, забезпечуючи можливість стандартизації протоколів верхніх рівнів.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 568;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.