NEWS/USENET

Usenet це всесвітній дискусійний клуб. Він складається з набору конференцій («newsgroups»), імена яких організовані ієрархічно відповідно до тем, що обговорюються. Повідомлення («articles» або «messages») посилаються в ці конференції користувачами за допомогою спеціального програмного забезпечення. Після посилки повідомлення розсилаються на сервери новин і стають доступними для прочитання іншими користувачами.

Можна послати повідомлення і переглянути відгуки на нього, які з'являться надалі. Оскільки один і той же матеріал читає безліч людей, то відгуки починають нагромаджуватися. Всі повідомлення по одній тематиці утворять потік («thread») [в російській мові в цьому ж значенні використовується і слово «тема»]; таким чином, хоч відгуки могли бути написані в різний час і переміситися з іншими повідомленнями, вони все одно формують цілісне обговорення. Ви можете підписатися на будь-яку конференцію, переглядати заголовки повідомлень в ній за допомогою програми читання новин, сортувати повідомлення по темах, щоб було зручніше стежити за обговоренням, додавати свої повідомлення з коментарями і задавати питання. Для прочитання і відправки повідомлень використовуються програми читання новин, наприклад вбудована в броузер Netscape Navigator Netscape News або Internet News від Microsoft, що поставляється разом з останніми версіями Internet Explorer.

 

FTP

FTP це метод пересилки файлів між комп'ютерами. Ті, що Продовжуються розробка програмного забезпечення і публікація унікальних текстових джерел інформації гарантують: світові архіви FTP залишаться зачаровуючою і скарбницею, що постійно міняється.

Ви навряд чи знайдете в FTP-архівах комерційні програми, оскільки ліцензійні угоди забороняють їх відкрите поширення. Зате виявите умовно-безкоштовне і загальнодоступне програмне забезпечення. Це різні категорії: загальнодоступні програми (public domain) дійсно безкоштовні, а за умовно-безкоштовне програмне забезпечення (shareware) потрібно заплатити автору, якщо після випробувального терміну Ви вирішите залишити собі програму і користуватися нею. Зустрінуться Вам і так звані безкоштовні програми (freeware); їх творці зберігають за собою авторські права, але дозволяють користуватися своїми витворами без якої-небудь оплати.

Для перегляду FTP-архівів і отримання файлів, що зберігаються на них Ви можете скористатися спеціалізованими програмами WS_FTP, CuteFTP, або ж використати броузеры WWW Netscape Navigator і Internet Explorer в них містяться вбудовані кошти роботи з FTP-серверами.

 

Telnet

Remote Login видалений доступ робота на видаленому комп'ютері в режимі, коли ваш комп'ютер емулює термінал видаленого комп'ютера, тобто Ви можете робити все те ж (або майже все), що можна робити із звичайного термінала машини, з якою Ви встановили сеанс видаленого доступу.

Програма, яка обслуговує видалені сеанси, називається telnet. telnet має набір команд, які управляють сеансом зв'язку і його параметрами. Сеанс забезпечується спільною роботою програмного забезпечення видаленого комп'ютера і Вашого. Вони встановлюють ТСР-зв'язок і спілкуються через TCP і UDP пакети.

Програма telnet входить в постачання Windows і встановлюється разом з підтримкою протоколу TCP/IP.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 568;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.