Що таке SLIP/PPP?

Обговорюючи різні способи доступу до Internet, ми затверджували, що безпосереднє з'єднання є основним і найкращим. Однак для індивідуального користувача воно є дуже дорогим. Робота ж в режимі видаленого термінала істотно обмежує можливості користувача.

Компромісним рішенням є використання протоколів SLIP (Serial Line Internet Protocol) або PPP (Point to Point Protocol). Далі термін SLIP/PPP буде вживатися для позначення SLIP і/або PPP в багатьох аспектах вони схожи.

SLIP/PPP забезпечує передачу пакетів TCP/IP по послідовних каналах, зокрема, телефонним лініям, між двома комп'ютерами. На обох комп'ютерах працюють програми, що використовують протоколи TCP/IP. Таким чином, індивідуальні користувачі отримують можливість встановлювати пряме з'єднання з Internet зі свого комп'ютера, маючи усього лише модем і телефонну лінію. Підключаючись за допомогою SLIP/PPP, Ви можете запускати програми-клієнти WWW, електронної пошти і т.п. безпосередньо на своєму комп'ютері.

 

SLIP/PPP дійсно спосіб прямого з'єднання з Internet, оскільки:

· Ваш комп'ютер приєднаний до Internet.

· Ваш комп'ютер використовує мережеве програмне забезпечення для спілкування з іншими комп'ютерами по протоколу TCP/IP.

 

· Ваш комп'ютер має унікальну IP-адресу.

У чому ж відмінність між SLIP/РРР-соединением і режимом видаленого термінала? Для встановлення як SLIP/РРР-соединения, так і режиму видаленого термінала необхідно додзвонитися до іншого комп'ютера, безпосередньо сполученого з Internet (провайдеру) і зареєструватися на ньому. Ключова відмінність складається в тому, що при SLIP/РРР-соединении Ваш комп'ютер отримує унікальну IP-адресу і прямо спілкується з іншими комп'ютерами по протоколу TCP/IP. У режимі ж видаленого термінала Ваш комп'ютер є усього лише пристроєм відображення результатів роботи програми, запущеної на комп'ютері провайдера.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 468;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.