Психічна переадаптация

У «Сповіді» Л. М. Толстой наочно і переконливо показав, як при виході з кризи чоловік переоцінює духовні цінності, переосмислює сенс життя, намічає новий шлях і по-новому бачить своє місце в ній. Читаючи «Сповідь», ми як би присутні при переродженні особи, яке здійснюється в процесі самосозидания з душевними муками исомнениями. Цей процес виражається в буденній мові як «переживання», коли це слово означає перенесення якої-небудь обтяжливої події, подолання важкого відчуття або стану.

Мільйони людей в процесі внутрішньої роботи долають обтяжливі життєві події і положення і відновлюють втрачену душевну рівновагу. Іншими словами, переадаптируются. Проте це не всім вдається. У ряді випадків психічна криза може приводити до трагічних наслідків — до спроб самогубства і самогубства.

Нерідко особи, нездібні самостійно вийти з важкої душевної кризи, або люди, що зробили спробу самогубства, прямують в кризові стаціонари Служби соціально-психологічній допомозі. Мова йде про психічно здорових людях. Психотерапевти і психологи за допомогою спеціальних засобів (раціональна групова психотерапія, ролеві ігри і ін.) допомагають пацієнтам кризових стаціонарів в переадаптації, яку самі вони оцінюють як «переродження особи».








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 786;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.