Психічна дезадаптація

Душевна криза в звичайному житті може бути викликаний розривом звичної системи відносин, втратою значущих цінностей, неможливістю досягнення поставлених цілей, втратою близької людини і так далі Все це супроводжується негативними емоційними переживаннями, нездатністю реально оцінювати ситуацію і знайти раціональний вихід з неї. Людині починає здаватися, що він в безвиході, з якої немає виходу.

Психічна дезадаптація в екстремальних умовах виявляється в порушеннях сприйняття простору і часу, в появі незвичайних психічних станів і супроводжується вираженими вегетативними реакціями.

Деякі незвичайні психічні стани, що виникають в період кризи (дезадаптації) в екстремальних умовах, аналогічні станам при вікових кризах, при адаптації до військової служби у молодих людей і при зміні підлоги.

В процесі наростання глибокого внутрішнього конфлікту або конфлікту з тими, що оточують, коли ламаються і перебудовуються всі колишні відносини до світу і до самого собі, коли здійснюється психологічна переорієнтація, встановлюються нові системи цінностей і змінюються критерії думок, коли відбувається розпад статевої ідентифікації і зародження інший, у людини досить часто виявляються марення, помилкові думки, надцінні ідеї, тривожність, страх, емоційна лабільність, нестійкість і інші незвичайні стани.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 658;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.