Процес управління публічним акціонерним товариством

§ Правлiння ПАТ здiйснюють: - вищий орган Товариства - загальнi збори акцiонерiв ; - наглядова рада товариства; - дирекцiя товариства; - ревiзiйна комiсiя.

§ До компiтенцii загальних зборiв вiдноситься питання визначенi згiдно законодавства Украiни як виключна компiтенцiя загальних зборiв.

§ До компiтенцii наглядової ради товариства вiдноситься: - займається управлiнням Товариств, та попереднiм розглядом усiх питань, що належать до компетенцiї Загальних зборiв Товариства. - призначення та вiдкликання в.о. директора, члена дирекцiї - головного бухгалтера, та iнш.; - затверджуе порядок та розмiр оплати працi ; -та iнш.

§ До компiтенцii дирекцii товариства вiдноситься: - дирекцiя товариства є виконавчим органом Товариства, який здiйснюе керiвництво його поточною дiяльнiстю. Дирекцiя є пiдзвiтною загальним зборам i наглядовiй радi. Вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства", в акцiонерному товариствi створена ревiзiйна комiсiя.

§ До компiтенцii ревiзiйної комiсiї товариства вiдноситься: - проведення перевiрку фiнансово-господарської дiяльностi пiдприємства по результатам фiнансового року.

§ Ключовою фігурою Правління є голова Правління, який обирається Загальними зборами акціонерів або призначається у порядку, що визначається Статутом (Закон України "Про господарські товариства", ст. 47). В Україні решта членів Правління також обирається Загальними зборами акціонерів. У світовій практиці голова Правління та основні члени Правління (наприклад, заступник голови Правління з питань фінансів), як правило, призначаються Спостережною радою. Однак, більшість членів Правління наймаються головою Правління або уповноваженими ним особами. Контроль за діяльністю Правління здійснює Наглядова рада. Правління реалізує політику ПАТ, затверджену Загальними зборами акціонерів та Наглядовою радою.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 615;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.