Особливості некорпоративних господарських товариств

Така форма набула поширення в Україні у 90-х роках при формуванні так званих карстових компаній, які залучали приватизаційних майнових сертифікатів, які вкладалися в підприємства.

Товариства з додатковою відповідальністю: учасники товариства відповідають за його боргами не тільки своїм внеском до статутного фонду, а й у разі недостатності цих см – додатково майном, що їм належить, у однаковому для всіх учасників кратному розмірі до внеску кожного учасника. Граничний розмір відповідальності передбачено у статуті.

Товариства з повною відповідальністю: всі учасники займаються спільною діяльністю і несуть солідарну віднові дальність за зобов’язання товариства усім своїм майном. Учасник товариства відповідає за борги товариства незалежно від того, виникли вони після чи до його вступу в існуюче повне товариство. Для повного товариства не потрібно мати статут. Зростає роль засновницького договору, у яком визначаються: розмір та склад статутного капіталу, розмір. вклад та порядок внесення вкладів, форми часті у справах товариства.

 

 

Питання 3. Акціонерні товариства в Україні: їх сутність та види

 

У світовій практиці існують два види акціонерних товариств: відкрите (ПАТ) і закрите (ПРАТ). На2004 р. в Україні співвідношення між ПАТ і ПРАТ становило: 35% - 65%.

Акціонерним називається товариство, яке має статутний фонд, поділений на визначену кількість акцій однакової номінальної вартості, і несе відповідальність за зобов'язання тільки майном товариства. Акціонери несуть відповідальність у межах вартості акцій, що їм належать. Можливе більш загальне визначення акціонерного товариства як господарського товариства, що випускає акції.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 573;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.