Тема 2. Інституційна база соціальної політики

Підходи до класифікації інституцій, які мають відношення до формування та реалізації соціальної політики

Організаційні рівні інституцій

Інституційна база соціальної політики в Україні: відомча мережа

Підходи до класифікації інституцій, які мають відношення до формування та реалізації соціальної політики

У світі існує ціла мережа соціальних інституцій, мета яких по­лягає в створенні умов і механізмів для задоволення потреб різних соціаль­них груп та вирішення соціальних проблем.

Можна виділити кілька підходів до класифікації інституцій, які мають відношення до формування та реалізації соціальної політики.

Інституції можна поділити за масштабом діяльності.Це можуть 6yти організації, що діють у міжнародному просторі (Міжнародна організація праці, Всесвітам організація охорони здоров'я, Дитячий фонд ООН), чи такі, вплив яких поширюється на невеликий район міста (територіальні центри соціальної допомоги, районний відділ центру зайнятості населення). Окрім цього, діяльність інституцій відбувається на різних Організаційних рівних.Оскільки за розв'язання проблем відповідають ті чи інші урядові структури, інституційну систему можна зобразити у вигляді відомчої мережі[1,113].








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 2601;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.