Міжнародні та міжурядові угоди

Угоди з міжнародними організаціями або окремими країнами, що регламентують співпрацю та взаємодопомогу або забезпечення окремих прав та гарантій громадянам, наприклад щодо працевлаштування, пенсійного забезпечення.

Приклади:Міжурядові конвенції про уникнення подвійного оподаткування; міжурядові угоди про гарантії прав у галузі пенсійного забезпечення, про взаємне працевлаштування громадян. У 1998 р. було укладено Угоду між Урядом України та Урядом Швейцарської Конфедерації про надання безповоротної фінансової допомоги на Проект «Охорона здоров'я матерів та дітей (неонатологія)». Угода про співробітництво між Дитячим фондом ООН та Урядом України.

Документи, що визначають напрями державної політики

Документи, що передбачають визначення основних принципів державної політики та пріоритетних напрямів дій у певній сфері або галузі та які є основою для планування реалізації політики у цій сфері або галузі. Можуть затверджуватися постановами Верховної Ради України, указами Президента України.

Приклади:Основні напрями соціальної політики на період до 2004 р. Концепція державної сімейної політики. Основні напрями забезпечення житлом населення України на 1999-2005 pp. Концепція розвитку охорони здоров'я населення України.








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 689;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.