URL - адреса

За допомогою URL- адресації реалізується механізм іменування та ідентифікації розміщення Web-сторінок. Для цього кожній Web-сторінці призначено уніфікований вказівник інформаційного ресурсу (URL, Uniform Resource Locator).

URL- адреса складається із трьох частин:

- Протоколу, який також називають схемою.

- DNS- імені комп’ютера, на якому знаходиться Web-сторінка.

- Локального імені, що ідентифікує Web-сторінку в межах комп’ютера. Звичайно в якості локального імені використовують ім’я файлу, що відповідає Web-сторінці.

Окремі частини URL- адреси розділяються за допомогою спеціальних символів. Розглянемо приклад адреси головної сторінки Web-сайту пошукової системи META:

http://www.meta.ua/index.htm

Ця URL - адреса складається із трьох частин: протоколу (http), DNS-імені Web-серверу (www.meta.ua) та імені файлу (index.htm).

Відзначимо, що під час реалізації запитів DNS - ім’я комп’ютера (задане людиною-користувачем в адресному рядку браузера або Web-дизайнером при визначені гіперпосилання) замінюється відповідною IP-адресою. Використання DNS - імен пояснюється тим, що на відміну від цифрових IP - адрес їх застосування викликає у користувачів WWW набагато менше труднощів.

Особливістю мережі WWW є її поділ на окремі зони, кожна з яких має певне ім’я. Зони визначають тематику Web-сайтів, що належать цим зонам. Деякі імена зон та відповідна тематика сайтів показана в табл. 1.1:

 

 

Таблиця 1.1








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 1487;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.