Нормативно-правова база боротьби з пожежами на суднах.

Правовою основою діяльності в області пожежної безпеки є Конституція, Закон України «О пожежній безпеці», і інші закони України, постанови Верховної Ради України, укази й розпорядження Президента України, декрети, постанови й розпорядження Кабінету Міністрів України, рішення органів державної виконавчої влади, місцевого й регіонального самоврядування, прийняті в межах їхньої компетенції. Забезпечуючи пожежну безпеку варто також керуватися Правилами пожежної безпеки в Україні, стандартами, будівельними нормами, Правилами пристрою електроустановок (ППЕ), нормами технологічного проектування й інших нормативних актів, що регламентують вимоги пожежної безпеки.

Основним нормативно-правовим документом, по пожежній безпеці є Закон України «О пожежній безпеці», прийнятий 17 грудня 1993 року. Закон визначає загальні правові, економічні й соціальні основи забезпечення пожежної безпеки на території України, регулює відносини державних органів, юридичних і фізичних осіб у цій галузі незалежно від виду їхньої діяльності й форм власності.

У наш час усе більше зміцнює усвідомлення у владних структурах та рядових громадян гостроти проблеми безпеки життєдіяльності і її правового забезпечення. Не так швидко як вимагає ситуація в суспільстві, але все-таки поступово формується законодавча база по забезпеченню та дотриманню правил пожежної безпеки на судах - у побуті, на виробництві, в умовах навколишнього природного середовища й надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Підготовці в області захисту від надзвичайних ситуацій, в тому рахунку і пожеж, підлягають: екіпажі суден, робітники, зайняті в сферах виробництва й обслуговування, учні (кадети) установ початкового, середнього й вищого професійного утворення.









Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 737;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.