ВІТАМІН U

Вітамін U в хімічному відношенні - метилметіонінсульфонію хлорид. Це біологічно активна форма амінокислоти метіоніну. Вона є донатором метильних груп для синтезу ацетилхоліну - медіатора парасимпатичної нервової системи. Вітамін U корегує функціональний стан центральної нервової системи і внутрішніх органів. Вітамін U бере участь в синтезі пластичних білків і активізує регенерацію епітелію шкіри і слизових оболонок. Він забезпечує білоксинтезуючу функцію печінки. При застосуванні всередину вітамін U посилює секрецію травних залоз, активізує травлення і засвоєння поживних речовин корму.

Вітамін U застосовують для підтримання функціонального стану та активізації регенерації покривного епітелію шкіри при екземах і дерматитах, слизових оболонок кишечника при гастроентеритах і виразковому коліті, матки при ендометритах, бронхів при бронхопневмоніях. Його застосовують для підвищення білоксинтезуючої функції печінки при гепатодистрофіях, що настають при отруєннях та інфекційних захворюваннях.

Курчатам-бройлерам вітамін U задають для кращого засвоєння поживних речовин корму при бактеріальних ураженнях кишечника. Для профілактики розладів травлення у новонароджених поросят вітамін U задають свиноматкам за 10-15 діб до опоросу та в перші 10 діб підсисного періоду. Поросятам його задають після відлучення курсами по ЗО діб з 20-добовими інтервалами.

Вітамін U Vitaminum U випускають у формі порошка в пакетах по 4 кг. Дози профілактичні всередину свиноматкам 1,5 мг/кг, поросятам-сисунам - 5, поросятам при відлученні - 10, телятам, ягнятам - 4 мг/кг. Курчатам 0,2 r/кг корму. Дози лікування в 2 рази більші.








Дата добавления: 2015-06-12; просмотров: 682;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.