Гребенечесання

ò Стрічка

Складання і витягування

ò Стрічка

Одержання рівниці

ò Рівниця

Прядіння

òГребінна пряжа

Рис 4.1. Схема гребінної системи прядіння бавовни

Діапазон лінійної щільності пряжі складає 11,5-20 текс із середньоволокнистої бавовни і 5-11,5 текс із довговолокнистої бавовни.

У гребінній системі прядіння бавовни і шерсті проводять два процеси чесання: спочатку на кардо-, потім на гребенечесальній машині.(рис.4.1) Гребенечесання забезпечує видалення найбільш дрібних і чіпких бур'янистих домішок і пороків волокон, а також коротких волокон. Гребінна пряжа має блиск, вона більш міцна і гладка, щільна та чиста в порівнянні з кардною пряжею.

Розпушування, очищення, змішування та тіпання проводяться на розпушувально-очищувально-тіпальному та змішувальному агрегаті, який має, в порівнянні з кардною системою, особливості прядіння, завдяки яким запобігаються великі ушкодження тонковолокнистої бавовни. З цією метою збільшують розведення між робочими органами, зменшують швидкісний режим. Однопроцесорна тіпальна машина має не три, а дві секції. Проміжну секцію тіпальної машини з планочною тіпалкою виключають; замість голчастої тіпалки в третій секції звичайно встановлюють планочну тіпалку або ножовий барабан.

На кардочесальних машинах знижується швидкісний режим, із зони прийомного барабану виключають розчісувальні пари і т.п.

Після кардочесання чесальна стрічка обробляється на стрічковій машині з метою вирівнювання та попереднього розпрямляння волокон і їхньої орієнтації вздовж осі продукту, вирівнювання продукту по лінійній щільності та складання перед гребенечесанням.

Наступним процесом підготовки продукту до гребенечесання є складання стрічок на стрічкоз'єднувальній машині та формування полотна. Полотно- циліндричне пакування рулонного типу формується з 16-24 паралельно розташованих стрічок, намотаних на одну котушку.

Автознімач стрічкоз'єднувальної машини автоматично укладає по 4 полотна на візок, який транспортує їх до гребенечесальної машини.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 523;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.