Надійність роботи рейкових стикових скріплень

Стан рейкових стиків безпосередньо не впливає на стан повної працездатності верхньої будови колії. Однак існують визначені виключення з правила: наприклад, поломка двох накладок в одному стику може іноді зажадати обмеження швидкості, тобто приводить до стану обмеженої працездатності.

Належне утримання рейкових стиків і. їхній стан роблять дуже великий вплив на швидкість наростання деформацій у верхній будівлі. Недбалість у цій області неприпустима. Наприклад, слабке затягування великої кількості стикових болтів у безстиковій колії може навіть привести до її викиду.

Дослідження рейкових стиків у діагностичних цілях обмежують переважно перевіркою належного затягування болтів і гайок і оглядом інших скріплень, тобто операціями, що не піддаються механізації. Однак і тут можна застосувати деякі засоби, що полегшують працю. Наприклад, для підрахунку незатягнутих гайок і болтів можна застосувати невеликий ручний лічильник. Знайшовши не затягнуту гайку, натискають кнопку лічильника, а після огляду всього обстежуваної ділянки зчитують суму таких гайок.

Одночасно при огляді виявляють ушкоджені стики, що вимагають заміни до суцільної зміни верхньої будови колії.

Див ЦП269.

 

ЛЕКЦІЯ 12

ОСНОВИ МЕТОДИКИ РОЗРАХУНКУ ПИТАНЬ НАДІЙНОСТІ ДЛЯ ПІДШПАЛЬНОЇ ОСНОВИ. ДОСЛІДЖЕННЯ БАЛАСТОВОГО ШАРУ

 

11.1 Загальні положення

11.2 Фізична сутність процесу нагромадження залишкових деформацій у баластному шарі

11.3 Дослідження баластного шару

 








Дата добавления: 2015-04-29; просмотров: 654;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.