Загальна частина. 1. Компенсація на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування виплачується інвалідам

1. Компенсація на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування виплачується інвалідам, які відповідно до законодавства мають право на забезпечення автомобілями в порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України № 999 (999-97-п) від 8 вересня 1997 р. «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів автомобілями» (далі – Порядок).

Компенсація на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів виплачується також інвалідам, які мають у користуванні мотовізки, одержані до затвердження зазначеного Порядку.

2. Підставою для виплати компенсації інвалідам відповідних категорій (крім тих, що перелічені у пункті 22 Порядку) є висновок Кримської - в Автономній Республіці Крим, обласної, центральної міської (у містах Києві та Севастополі) медико-соціальної експертної комісії (далі – МСЕК) про наявність у інвалідів медичних показань для забезпечення їх автомобілями безплатно чи на пільгових умовах.

Підставою для виплати компенсації інвалідам, зазначеним у пункті 22 Порядку, є їхні заява та копія висновку MGEK про встановлення 1-ї групи інвалідності.

3. Виплата належної компенсації провадиться за розпорядженням відповідно Міністерства праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, управлінь соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, які оформляються у трьох примірниках, один з яких зберігається в особовій справі інваліда і по одному надсилається управлінню соціального захисту населення (центру нарахування і виплати пенсій та допомоги) за місцем проживання інваліда або органу, зазначеному в пункті 4 цього Положення, де інвалід одержує пенсію і перебуває на обліку.

4. Виплата належної компенсації провадиться за місцем одержання пенсії та перебування на обліку інвалідів органами соціального захисту населення, Міноборони, МВС, CБУ, Національної гвардії. Інвалідам, яким призначено довічне грошове утримання, компенсація виплачується органами соціального захисту населення за місцем їх проживання.

Розмір компенсації визначається Мінпраці та Фондом соціального захисту інвалідів за погодженням з Мінфіном.

5. Інвалідам від трудового каліцтва (захворювання), каліцтва, отриманого від джерел підвищеної небезпеки, компенсацій виплачується відповідно до законодавства підприємствами (організаціями, установами), з вини яких заподіяно каліцтво (захворювання).

6. У разі позбавлення інваліда права керування автотранспортом на певний період або його перебування в місцях позбавлення волі компенсація за цей час не виплачується.

7. Компенсація виплачується рівними частинами двічі на рік – у січні за перше і у липні – за друге півріччя поточного року.

8. Переплачена з вини інваліда сума компенсації повертається ним добровільно або стягується в судовому порядку.








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 772;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.