Компенсація на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів

9. Компенсація на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів виплачується інвалідам, які забезпечені автомобілями безоплатно чи на пільгових умовах відповідно до пунктів 21, 22, 24, 25 і 28 Порядку, а саме:

1) інвалідам, які за висновком МСЕК мають право на забезпечення автомобілями безоплатно чи на пільгових умовах, але неодержали їх і користуються автомобілями, придбаними за власні кошти;

2) інвалідам, які отримали автомобілі безоплатно чи на пільгових умовах і з часом у них виникли протипоказання для керування (за умови, що керувати автомобілем буде член сім’ї інваліда або інша особа, яка проживає в одному населеному пункті з інвалідом);

3) інвалідам війни, які придбали автомобілі за власні кошти, із зарахуванням вартості належного їм згідно з висновком МСЕК безоплатного автомобіля.

Зазначена компенсація виплачується також інвалідам Великої Вітчизняної війни 1-ї та 2-ї груп (незалежно від наявності у них медичних показань для забезпечення їх автомобілями безоплатно чи напільгових умовах) , які користуються автомобілями, придбаними завласні кошти.

10. Для одержання компенсації подаються заява, технічний паспорт про реєстрацію автомобіля на ім'я інваліда з відповідними позначками органів Державтоінспекції про придатність автомобіля для експлуатації, а також копії посвідчення інваліда війни та посвідчення водія, завірені начальником управління соціального захисту нacелення районної (міської) державної адміністрації.

За наявності протипоказань у інваліда для керування автомобілем компенсація виплачується за умови, що керувати автомобілем буде член сім'ї інваліда.

11. У разі повернення інвалідом з будь-яких причин автомобіля органу соціального захисту населення або підприємству (установі, організації), яке сплатило його вартість, компенсація на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобіля, що вже виплачена, інвалідом не повертається, а враховується під час виплати такої ж компенсації на придбання нового автомобіля чи компенсації витрат на транспортне обслуговування.

12. Виплата компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля провадиться з дня реєстрації отриманого безоплатно чи на пільгових умовах автомобіля в органах державтоінспекції.

13. Після закінчення терміну експлуатації автомобіля, отриманого безоплатно чи на пільгових умовах, компенсація виплачується за умови його придатності для подальшої експлуатації і наявності про це позначки Державтоінспекції в технічному паспорті.

14. У разі смерті інваліда компенсація, не виплачена своєчасно через відсутність коштів чи з інших незалежних від інваліда причин, виплачується одному з членів його сім'ї (за згодою інших).








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 687;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.