Внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

(наказ Міністерства охорони здоров'я України № 324 від 16.11.1998 р.)

 

Відповідно до ст. 12 Закону України (796-12) «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», доручення Кабінету Міністрів України № 4518/52 від 25 травня 1997 р. та Протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України № 26 від 09.07.1998 р. Н А К А З У Ю:

1. Затвердити такі, що додаються:

1.1. Перелік хвороб, при яких може бути встановлений причинний зв'язок з дією іонізуючого випромінення та інших шкідливих чинників у дорослого населення, яке постраждало внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

1.2. Перелік хвороб і патологічних станів, ризик виникнення яких підвищується в результаті впливу на організм дитини іонізуючого випромінення та інших шкідливих чинників внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

1.3. Інструкція по застосуванню Переліків хвороб, при яких може бути встановлений причинний зв'язок з дією іонізуючого випромінення та інших шкідливих чинників у населення, яке постраждало внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

2. Пропонувати міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

2.1. Довести Перелік та Інструкцію до відома обласних (міських) спеціалізованих лікарсько-консультативних комісій (спецЛКК) для дорослих і дітей, спеціалізованих медико-соціальних експертних комісій (спецМСЕК) та регіональних міжвідомчих експертних комісій для застосування та керівництва у роботі.

2.2. Провести семінар-нараду із заступниками головних лікарів центральних районних (міських) лікарень (районних територіальних медичних об’єднань) з експертизи непрацездатності, головами районних ЛКК, лікарями медико-соціальних експертизних комісій по вивченню інструкції та її практичному застосуванню на місцях.

3. Начальнику Головного управління з медичних проблем аварії на ЧАЕС і раціонального захисту населення (Бобильова О. О.) довести Переліки та Інструкцію до спеціалізованих медичних установ Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та Міністерства оборони, які здійснюють експертизу причинного зв'язку хвороб з впливом наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

4. Вважати таким, що втратив чинність, наказ МОЗ України № 150 (z0448-97) від 17.05.1997 р. «Про затвердження нормативних актів щодо хвороб, при яких може бути встановлений причинний зв'язок з дією іонізуючого випромінення та інших шкідливих чинників внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС».

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника міністра Москаленка В. Ф.

Міністр А. М. Сердюк








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 967;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.