Дугогасительными розривами на полюс

До таким МВ ставляться МВ серій МГГ (М - масляний, Г - горшковий, Г - генераторний), МГ (М - масляний, Г - генераторний), ВГМ (В - вимикач, Г - генераторний, М - масляний). Ці вимикачі виконуються на більші номінальні струми (ВГМ - на струми до 11200 А) і більшу здатність, що відключає (МГГ - на струми 45 і 63 ка, ВГМ - на струм 90 ка).

МВ таких серій мають на полюс по двох пари контактів (робітники й дугогасительные), при цьому робочі контакти передбачають зовні, а дугогасительные - усередині металевого бачка (горщика). Наявність робітників і дугогасительных контактів пов'язане з тим, що при більших номінальних струмах не можна обійтися контактами, що виконують одночасно роль робітників і дугогасительных.

Використання двох бачків на полюс, а, отже, двох дугогасительных розривів, забезпечує підвищену здатність, що відключає, МВ. На малюнку 1.7 а, б показані конструктивні схеми полюса й ДУ вимикача МГГ-10.

Металеві бачки 1 закріплені на опорних ізоляторах 2, установлених на металевій звареній рамі 3. Усередині рами 3 розташовані приводний важільний механізм і пружини, що відключають. У кожному бачку 1 є дугогасительные контакти й камера поперечного дуття. До бачків 1 приварені додаткові резервуари 4, з'єднані з нижніми частинами горщиків 1 через кулькові клапани. Рівень масла у вимикачі контролюється за допомогою маслоуказателей 5.

У МВ є два контури: головний і дугогасительный. Струм головного контуру (див. малюнок 1.7 а) проходить по контактних косинцях 6, кришкам бачків 1, нерухливим 7 і рухливим 8 контактам, і по траверсі 9.

а - загальний вид; б - ДУ в процесі відключення

Малюнок 1.7 - Малообъемный масляний вимикач МГГ-10

Струм дугогасительного контуру проходить від контактного косинця 6 по стінках бачків 1, у розеточный контакт 10 (малюнок 1.7 б), потім по дугогасительному рухливому контакті 11 першого бачка, по траверсі 9 (мал. 1.7 а) через дугогасительный рухливий контакт другого бачка, і по його стінках - до кришки й контактного косинця цього бачка. Коли МВ включений, більша частина струму проходить по головному контурі внаслідок меншого опору цього ланцюга.

При відключенні МВ першими розмикаються робочі контакти, потім - дугогасительные. дуга, Що Утворилася (малюнок 1.7 б) випаровує й розкладає масло. У перші моменти часу поперечні канали в гасительной камері 12 перекриті рухливим контактом 11, тиск у нижній частині бачків 1 збільшується, і повітря в буферному обсязі 13 стискується. У міру руху контакту 11 нагору відкриваються поперечні канали в камері 12 і починається інтенсивне поперечне дуття. Час гасіння дуги - 0,025-0,04 с.

У верхній частині кожного бачка 1 є отвір, через яке гази, що утворилися при гасінні дуги, попадають у масловіддільник, розташований у резервуарі 4, і потім викидаються через отвори назовні, а масло стікає в резервуар 4 і проходить у бачок 1 через кулькові клапани 14 (малюнок 1.7 б), які перешкоджають його зворотному руху при гасінні дуги.

При включенні МВ першими замикаються дугогасительные контакти, потім - робітники, на яких дуги не утворяться .

Для керування МВ використовується електромагнітний привод типу ПЭ-21.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 706;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.