Розривом на полюс

ДО МВ горшкового типу з одним розривом на полюс ставляться МВ серій ВМП (В - вимикач, М - масляний, П - підвісний) і ВМГ (В - вимикач, М - масляний, Г - горшковий).

На малюнку 1.5 показаний загальний вид МВ типу ВМП-10В (цифра 10 позначає напругу 10 кВ, буква В - для районів з помірним кліматом). МВ складається із трьох бачків 1, кожний з яких змонтований (підвішений) на двох опарних ізоляторах 2, закріплених на сталевій рамі 3, установлюваної вертикально на каркасі розподільного пристрою, головним чином, комплектного. Полюс вимикача (малюнок 1.6) складається з міцного ізоляційного циліндра (бачка) 5 зі стеклоэпоксидного пластику. Торці циліндра армовані металевими фланцями.

1 - корпус вимикача; 2 - опорний ізолятор; 3 - сталева рама; 4 - ізоляційна тяга; 5 - вал вимикача; 6 - маслоуказатель.

Малюнок 1.5 - Малообъемный масляний вимикач ВМП-10

На верхньому фланці циліндра 5 укріплений корпус 3 з алюмінієвого сплаву, усередині якого розташовані: приводний механізм 10, рухливий контактний стрижень (контакт) 12, роликове токосъемное пристрій (роликовий токосъемный контакт) 7 з напрямними 11 і масловіддільник 8. Нижній фланець із силуміну закривається кришкою 1, усередині якої вмонтований розеточный (нерухливий) контакт 2. У МВ типу ВМП-10 є два виводи: верхній 6 і нижній 1 (кришка 1 є одночасно нижнім виводом полюса МВ). Для зливу масла в кришці 1 є отвір, що закривається маслоспускной гвинтовою пробкою.

Усередині циліндра 5 над розеточным контактом 2 розташована гасительная камера 4, зібрана з ізоляційних пластин з фігурними отворами.

 

а - положення «відключене»; б - положення «включене»;

в - процес відключення

Малюнок 1.6 - Розріз полюса вимикача ВМП-10

Набором пластин створюються: центральний отвір для рухливого контакту 12, три поперечні щілини на різній висоті й вертикальні отвори для виходу пар масла й газів. У верхній частині гасительной камери є масляні кишені. Кількість масла у вимикачі типу ВМП-10 - 4,5 кг. Рівень масла перебуває трохи вище гасительной камери. Контроль за рівнем масла в циліндрі здійснюється по маслоуказателю 13. Якість масла повинне відповідати звичайним вимогам до ізоляційного масла.

У включеному положенні рухливий контакт 12 перебуває в розеточном контакті 2. При відключенні МВ його привод, приєднаний до рами, звільняє пружину, що відключає, зусилля якої передається валу МВ, у результаті чого вал повертається, рух його передається ізоляційній тязі, а від її - приводному механізму 10 і контакту 12, що рухається нагору. При розмиканні контактів 12 і 2, між ними виникає електрична дуга, що випаровує й розкладає масло (малюнок 1.6 в). У перші моменти часу контакт 12 закриває поперечні щілини в гасительной камері 4, тому тиск різко зростає й частина масла заповнює буферний обсяг 3, стискаючи в ньому повітря. Як тільки контактний стрижень 12 відкриває першу поперечну щілину, починається поперечне дуття газами й парами масла. При переході струму через нульове значення, тиск у газопаровом міхурі знижується й стиснене повітря буферного обсягу 3, діючи подібно поршню, нагнітає масло в область дуги, забезпечуючи додаткове дуття в моменти часу, коли інтенсивність газоутворення зменшується. При подальшому русі контактного стрижня 12 довжина дуги збільшується. Відкриваються другі й третя поперечні щілини, і дуга гасне. Пари масла у верхній частині бачка конденсуються й масло стікає долілиць. Гази виходять із бачка через отвір у масловіддільнику 8 і кришці 9 (малюнок 1.6 а), що закривається ковпачком. У кришці 9 є маслоналивное отвір із гвинтовою пробкою.

При відключенні більших струмів дуга гасне в нижній частині за рахунок інтенсивного поперечного дуття. При відключенні малих струмів дуга поперечним дуттям пар і газів не гаситься, а тому тягнеться за стрижнем 12 і у верхній частині камери випаровує масло в масляних кишенях, створюючи додаткове зустрічно-радіальне дуття, а потім при виході стрижня 12 з камери - поздовжнє дуття. Час гасіння дуги при відключенні більших струмів не перевершує 0,015-0,025 с.

здатність, Що Відключає, вимикачів серії ВМП становить від 20 до 31,5 ка, номінальний тривалий струм від 630 до 3200 А.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 768;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.