Рівнева диференціація має свої позитивні і негативні аспекти.

Позитивні аспекти Негативні аспекти
- виключається невиправдане та недоцільне для суспільства усереднення дітей; - у вчителя з’являється можливість допомагати слабким, приділяти увагу сильним; - відсутність у класі відстаючих знімає необхідність у зниженні загального рівня викладання; - з’являється можливість більш ефективно працювати з учнями, які суспільно неадаптовані; - реалізується бажання сильних учнів швидше та глибше просуватись у навчанні; - підвищується рівень мотивації навчання у сильних групах; - у групі, де зібрані однакові діти, учню легше навчатись. - ділення дітей за рівнем розвитку є негуманним; - висвітлюється соціально- економічна нерівність; - слабкі не мають можливості тягнутися за більш сильними, змагатися з ними; - перехід до слабких груп сприймається дітьми як приниження їхньої гідності; - у сильних групах з’являється ілюзія надзвичайності, егоїстичний комплекс, в слабких – знижується рівень самооцінки, з’являється установка на фатальність своєї слабкості; - знижується рівень мотивації навчання у слабких групах; - перекомплектація руйнує класні колективи.

Побудова навчального процесу на основі структурно-логічних схем та таблиць-опор, за допомогою яких ефективно здійснюється диференційований підхід. Використання технології дає можливість сильнішим учням поглибити свої знання, а слабшим міцніше засвоювати програмовий матеріал, сприяє позитивному налаштуванню на навчання.

 








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 1241;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.