Інтегрований урок з природознавства, читання, народознавства

ТЕМА: Різноманітність природи України. Мішані ліси.

Мета : Сприяти цілісності навчання, формувати різностороннє уявлення про різноманітність природи України. Розвивати позитивно – емоційне ставлення до пізнання навколишнього. Виховувати любов до природи, рідного краю, бережне відношення до навколишнього середовища.

ОБЛАДНАННЯ: Таблиці з природознавства “Мішані ліси”,” Рослини лісу”, виставка дитячих книг про природу; ілюстрації квітів; прислів’я “ Немає ліпшої краси, ніж гаї та ліси”.

Х І Д У Р О К У

І. ВСТУПНА ЧАСТИНА

1.Повідомлення теми і мети уроку.

Діти! Сьогодні ми проводимо урок, на якому об’єднані теми з предметів: природознавства, читання, народознавства. Наша мета – розширити уявлення про різноманітність природи України, мішані ліси. До цього уроку ви всі готувались заздалегідь. На уроці з природознавства ви вже ознайомились з темою “Мішані ліси”. Сьогодні поглибимо знання про ліси, дерева, кущі, трав’янисті рослини. На уроці нам допомагатиме “ Довідкове бюро”. Кожне дерево, квітка ,травинка –це частина природи, частина рідної землі. Народна мудрість свідчить :“Немає ліпшої краси ,ніж гаї та ліси”. З роду в рід, з покоління в покоління передавались знання про рослину. В одних цінні корені, в других – листя, в третіх – квітки ,в четвертих – вся рослина.

ІІ. ОСНОВНА ЧАСТИНА

Бесіда за статтею “Мішані ліси “(ст..59-61).

Назвіть дерева, які зустрічаються у мішаних лісах нашої місцевості?

(Береза, дуб, сосна, липа, ліщина та інші).

З деякими рослинами сьогодні на уроці ми познайомимося ближче.

Відгадайте загадку.

Стоять білі стовпи, на них біленьких – зелені капелюхи.(Мал. берези).








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 1174;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.