Ресторанного господарства. У закладах ресторанного господарства використовують два види електронних ваг: порційні та товарні.

У закладах ресторанного господарства використовують два види електронних ваг: порційні та товарні.

Порційні ваги. Порційні ваги з максимальною межею зважування 0,120... 30 кг мають широке застосування. Вони використовуються як контрольні. Крім того, вони можуть бути використані для розфасовки товару в усіх підприємствах ресторанного господарства при дотриманні технологічних карт і порціонуванні страв.

Порційно-рахункові ваги використовуються при розфасовці штучних виробів. Використання цього виду ваг дозволяє фасувати товари з великою точністю.

Товарні ваги. Це підлогові ваги з максимальною межею зважування 60 кг ... 2 т. Корисна площа платформи ваг безпосередньо залежить від максимальної межі зважування. Чим більше максимальна межа, тим більше площа платформи. В обов'язковому порядку торгові ваги забезпечені стандартною функцією введення тари, тобто перед тим, як зважити товар, спочатку на ваги ставиться порожній ящик, натискається клавіша «Тара», потім при зважуванні цього ящика, наповненого продукцією, його маса автоматично вираховується.

Товарні ваги з автономним живленням можуть встановлюватися в тих місцях, де електромережа не передбачена. При цьому вони працюють від побутових батарейок і мають функцію автоматичного відключення при перервах в роботі.

Питання для самоперевірки

1. Які види ваговимірювальних приладів застосовуються у торгівлі та громадському харчуванні?

2. Назвіть основні вимоги до ваговимірювальним приладів.

3. Які стандартизовані метрологічні властивості ваговимірювальних приладів: правильність, чутливість, сталість показань? Назвіть фактори, що впливають на ці властивості.

4. Назвіть основний документ, що регламентує вимоги до заходів маси.

5. На які групи в залежності від призначення поділяються гирі? Гирі якої групи (груп) і яких класів використовуються в торгівлі і громадському харчуванні?

6. Перерахуйте основні класифікаційні ознаки ваговимірювальних приладів, що використовуються в торгівлі і громадському харчуванні.

7. Чим характеризується клас точності ваг і які класи точності ваг статичного зважування застосовуються у торгівлі та громадському харчуванні?

9. Які основні елементи входять в конструкцію важільно-механічних ваг?

10. Чим відрізняється принцип дії важільно-механічних ваг від електронних?

11. Перерахуйте основні функції електронних торговельних ваг з розрахунком вартості товару.








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 924;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.