Порядок виконання роботи. 1. Закріпити в рейтерах освітлювач, поляроїди та , об’єктив та фотоелемент, приєднавши до нього гальванометр.

 

1. Закріпити в рейтерах освітлювач, поляроїди та , об’єктив та фотоелемент, приєднавши до нього гальванометр.

2. Установити рукоятку додаткового опору в положення 100, що відповідає мінімальній чутливості гальванометра.

3. Увімкнути освітлювач та переміщенням його об’єктива або поляризатора, найближчого до освітлювача, добитися чіткості зображення світлового кружка на шторці, яка затуляє фотоелемент. Якщо розмір світлового кружка не співпадає з кружком, намальованим на шторці, тоді треба добитися їх співпадання переміщеннями фотоелемента вздовж оптичної лави.

4. Відсунути шторку фотоелемента та переконатися в тому, що величина фотоструму змінюється при обертанні аналізатора на , двічі досягаючи 0 та найбільшого значення. Цей дослід завершити установкою аналізатора в положення, відповідаючи найбільшому значенню фотоструму.

5. Занотувати показання гальванометра, починаючи з того, яке відповідає найбільшому значенню фотоструму, кожний раз після повороту аналізатора на від початкового положення, яке відповідає максимальному фотоструму.

6. Побудувати графік залежності фотоструму від квадрата косинуса кута повороту.

 








Дата добавления: 2015-04-10; просмотров: 748;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.