Визначення потоку бетону

Бетонні роботи при будівництві насосної станції потребують бетону високої якості, який повинен відповідати проектним параметрам.

При виборі бетонозмішувального обладнання, та способів приготування бетону слід виходити з вибору місця його розташування. Якщо поблизу будівництва, знаходиться стаціонарний бетонозмішувальний вузол, чи завод з/б виробів, то кращим варіантом є приготування бетону на заводі і транспортування його автобетонозмішувачами на будівництво. Можливо приготування бетону в автобетонозмішувачах, які завантажуються сумішшю, для приготування бетону, на спеціалізованих бетонних підприємствах. І останнім варіантом є приготування бетону на місці будівництва. Цей варіант застосовується тоді, коли необхідно вести бетонні роботи в значних об’ємах і неможливо або недоцільно використовувати інші варіанти. Як правило такі бетонні вузли обслуговують декілька поряд розташованих об’єктів. Визначає доцільність того чи іншого варіанту економічний розрахунок.

Для вибору і розрахунку горизонтального і вертикального транспорту бетону, необхідно визначити потік бетону. Основними параметрами, які визначають величину потоку бетону, є об’єм бетонних робіт та їх тривалість. В склад бетонних робіт входять опалубні та арматурні роботи, які займають більшу їх частину. Саме ж бетонування та доставка бетону мають менш значні терміни. Тому це необхідно приймати до уваги при визначенні потоку бетону.

Потік бетону визначається за формулою:

 

, м3/год (1.66)

де: Vб.р.-об’єм бетонних робіт, м3;

Кнер. - коефіцієнт, що враховує нерівномірність бетонних робіт, 1,3;

tб.р. - тривалість бетонних робіт , 24 год.;

 

, м3/год

При даному потоці бетону тривалість бетонування буде складати:

 

(1.67)

де: Т -тривалість бетонування, змінах;

Vб.р. -об’єм бетонних робіт, м3;

Пб -потік бетону, м3/год.;

tзм -тривалість зміни, 8 годин;

n -кількість змін на добу, 1;

 








Дата добавления: 2015-03-07; просмотров: 766;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.01 сек.